Tid til rengøring

Gennem den senere tid er de lyse timer blevet flere. Dagslyset strømmer ind ad vinduet – eller gør det? Hvor mange af os pudser egentlig vinduer i den mørke tid, hvor det faktisk ikke ses særligt tydeligt? Jeg er i hvert tilfælde ikke for flink til det. I det hele taget afslører dagslyset, at det er tid til at tænke på forårsrengøringen. I gamle dage brugte kvinder mange dage på at gøre hjemmet rent og friskt ovenpå vinteren. Det involverede uanede mængder af vand, krads sæbe og tunge klude. Sådan er det ikke længere, og her får du tips, der gør rengøringen nemmere.

Af Henriette Rosenthal Muld

Rene vinduer uden striber

Det er ikke så nemt at pudse vinduer, som det lyder. Jeg har ofte troet, at ”nu var den i vinkel”, og når lyset efterfølgende skinnede på vinduerne, afslørede det striber i massevis. Det er nemlig afgørende at bruge den rigtige klud, når vinduerne skal gøres skinnende rene.

Window Vinduesklud 100 % microfiber er en klud, der som navnet antyder, gør det nemt at rengøre vinduer, spejle og andre overflader med høj glans uden at efterlade striber og fnug. Afhængigt af temperament og graden af snavs på den blanke overflade, kan man bruge kluden med vinduesrens eller vand.

 

anti slip handskeSuper Grip og Multi 40 engangshandske

Selv om man i dag er meget opmærksom på indholdet i rengøringsmidler, er alene vand med til at give tørre og ru hænder. Derfor vælger mange, at iføre sig et par rengøringshandsker – det er jo heller ikke alle steder, man har lyst til at have huden i direkte kontakt med overfladen, når man gøre rent – og så er spørgsmålet, om det skal være rengøringshandsker som kan genbruges gang efter gang, eller om man foretrækker engangshandsker, der kan ryge direkte i skraldespanden efter endt rengøring? Måske ikke livets største spørgsmål, men alligevel et, der er delte meninger om.

Super Grip er en kraftig husholdningshandske med ekstra godt greb. Absorberende skummateriale reducerer håndsved. Fås i small, medium og large. 100 % latex. Det er den du skal vælge, hvis du er glad for en klassisk husholdningshandske, som holder længe og har en god tykkelse, der skaber en solid barriere mellem hud og snavs.

Så findes der jo også sådan nogen som mig, der sværger til engangshandsker. Her er Multi 40 engangshandske perfekt til alle husholdningsopgaver. Måske foretrækker du også, ligesom jeg, at skifte engangshandsker undervejs, når du gør rent i boligens forskellige rum? Engangshandskerne er One Size og af 100 % Latex.

 

vEn 100 % naturlig klud uden microplast

Vileda Soft kluden er kendt for sin fremragende sugeevne, og kan suge 15 gange sin egen vægt. Men vidste du også at kluden er et 100 % naturligt produkt? Vileda Soft er produceret af bomuld og cellulose. Cellulosen er en træmasse, og kommer udelukkende fra svenske skove. Bomulden er genanvendt overskudsbomuld fra spinderier.

Kluden kan vaskes i vaskemaskinen, og anvendes igen og igen. Når den ikke kan mere, kan den sorteres som bioaffald eller den kan formuldes i din kompostbunke. Et helt naturligt produkt, som er 100 % fri for microplast.

 

vileda-fladmoppe-1-2-spray1-2 Spray fladmoppe

Denne forholdsvis nye moppe på markedet er det nemt at blive vild med. Den er fuldstændig genial til den ”lille rengøring” af gulvet, og hvis du har hund og kat. Glem alt om at finde rengøringsmiddel, spand og vand frem. Det hele er samlet i moppen, og med en velfungerende sprayfunktion spredes den helt rigtige mængde rengøringsmiddel lige foran moppens bløde påmonterede microfiberklud.

1-2 Spray fladmoppen er særligt velegnet til mindre boliger, eller til punktrengøring på de særligt udsatte gulve i hjemmet, som for eksempel køkken-, badeværelses- og entrégulvet.

 

http://www.vileda.com/dk kan du læse mere om rengøringsprodukter, som gør det lettere at gøre rent – og så er der bedre tid til alt det, som er sjovere end at skure og skrubbe.