Vil du gerne skære ned på brugen af rengøringskemikalier i dit hjem?

Faktisk behøver et rent hjem ikke betyde en hel kasse med forskellige rengøringsmidler. Der findes rigtig mange gode grunde til at skære ned, eller helt at droppe de færdigblandede rengøringsmidler. Du kan få et rent hjem, uden rester af rengøringsmidler på dine overflader og samtidig spare en masse emballage.

Af Henriette Rosenthal

Nem gulvvask uden rengøringsmidler

Gulvvask glider nemmere med en Vileda Turbo Spinmoppe. Den har en smart udvriderfunktion, hvor man udvrider moppen ved at trykke på en fodpedal. Moppehovedet består af to forskellige typer microfiber, som både tager sig af de finere småpartikler, og klarer indgroet snavs – faktisk gør de så grundigt rent, at rengøringsmidler ikke er nødvendige. Teleskopskaft kan tilpasses i højden. Efter brug kan moppehovedet vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader, og bruges igen og igen.

Vileda active scrub på keramisk komfur, rengøringsmidler

Ren kogeplade uden kemikalier

Active Scrub Glaskeramisk skuresvamp er en ridsefri svamp, som er specielt udviklet til glaskeramiske kogeplader. Den fjerner nemt fastbrændt snavs og genstridigt fedtstof, helt uden kemikalier.

rengøringsmidler

Fjern dyrehår

Hvis du har husdyr, har du garanteret også løse hår i møblerne. Ved du, at du kan fjerne dem nemt og enkelt, uden brug af engangsfnugruller? Hvis du tager et par Vileda Supergrip-handsker på, og stryger hen over møblernes overflade, ”klæber” hårene til handskerne.

rengøringsmidler med citron duft

En duft af citron

Citroner dufter fantastisk, og kan også bruges til rengøring. Du kan få dine glasdøre i brusekabinen til at skinne igen, ved at skrubbe dem med en halv citron, inden du skyller af. Dette hjælper med at fjerne kalk. Tjek altid producentens instruktioner, og test på et mindre synligt sted først.

Rent badeværelse uden brug af skrappe midler

badesæbe,

Ved du, at du kan fjerne snavset mellem fliserne i badeværelset ved hjælp af en del danskvand blandet med en del vineddike? Du sprayer blandingen på de beskidte fliser, og lader det virke et øjeblik. Derefter kan du fjerne skidtet ved hjælp af en skuresvamp og tørre efter med en opvredet klud. Vær opmærksom på, at du ikke bør bruge denne blanding på overflader af marmor.

Find flere rengøringstips på www.vileda.dk