Kreative idéer til påskepynt

Selvgjort er velgjort, og i særlig grad, når man kan lave sådan noget fint hjemmelavet påskepynt. Læs mere her om vores kreative idéer til påskepynt.

Af Heidi Korsgaard, som er kvinden bag bloggen Den Kreative Sky, hvor hendes mange idéer føres ud i livet, og hvor hun elsker at lege med nye spændende materialer.

Karse-venner

Her er Karse-kyllingen som har fået en ven karse-kaninen, og de er så lette at lave, at der et perfekt påskeprojekt sammen med de allermindste. Det der gør disse karse-venner så lette at lave er, at i stedet for at skulle finde maling frem og rengøre både hus og barn efter dette, så farver man vattet ved, at blande vand og frugtfarve i stedet.

Det eneste du skal bruge for at lave en karse kylling eller kanin er: frugtfarve, vand, en fjer eller pompon som hale, et gennemsigtig glas (evt. fra babymos) for så kan vattet, der farves med frugtfarven, nemlig ses igennem. Påske-kaninen er hvid og kræver ikke frugtfarve, men måske man har lyst til at prøve at lave en lyserød kanin? For at vattet suger frugtfarven bedst, lægges kun lidt vat i glasset af gangen, og vandes indimellem. Klip to kanin-ører der passer i størrelse til glasset og lim dem på med limpistol på kanten af glasset indvendigt. Lim evt. også en pompon på som hale til kaninen og en fjer til kyllingen Nu mangler der kun at blive sået karse.

Påskekanin-guirlande

Disse guirlander er perfekte at hænge op til påske, og kaninerne med pompon haler er slet ikke til at stå for.

www.denkreativesky.dk findes et skabelon-ark som kan printes, så kan I selv finde papir og saks frem og klippe klistre jeres egen påskeguirlande, og måske kan i gøre det til et lille kreativt projekt sammen med børnene – skabelonerne til disse påske-guirlander er rigtig lette at klippe, så de helt små kan også være med. Her er delene syet sammen på symaskinen, men hvis man ikke er helt gode venner med den, kan man også klippe to af hver figur og lime dem sammen på hver side af et stykke tråd. Som haler på Kaninerne bruger man hvide glimmer pomponer, som er limet på med limpistol.

De sødeste påskeæggehoveder

Find nogle fine billeder af børnene. Klip først ansigterne ud og læg dem over på et stykke hvidt karton og tegn herefter omridset af det øverste af deres hoveder samt sæt en lille streg hvor skallen skal gå til. Fjern derefter ansigterne fra kartonet igen og tegn æggeskallens omrids, og klip den til sidst ud. Æggeskallen er ikke limet på deres ansigter, men bliver blot holdt sammen af båndet til ophæng.

Søde påskekyllinger til forårsgrenene

Kreative idéer til påskepynt, påskekyllinger til forårsgrene.

Påskekyllingerne er lavet af styropor-æg, som er beklædt med gult silk clay. Silk clay er en blød modelleringsmasse, som er nem at arbejde med, og som er hurtig selvhærdende. Når styropor-æggene er pakket ind i gult, formes vinger, æggeskaller og andre små detaljer af silk clay, i lige de farver man synes.

Æggeskallerne er lavet ved, at rulle et stykke hvidt silk clay fladt og herefter er der trykket ottekantede stjerner ud med en udstiksform. På den måde er æggeskallen let at lave, også for de helt små. Så længe modelleringsmassen ikke er tør, kan delene sættes sammen. De sorte plastøjne stikkes ind i kyllingerne, og giver dem et sødt udtryk. kinderne er “tegnet på” med lyserød glitterlim, men kan også laves af lyserød silk clay.

Kyllingerne her er også “klædt på” med fjer, vinger og palietter, så de får hvert deres udtryk og hver deres personlighed, her er bl.a. lavet en fe, en ninja og små søde kanin-kyllinger, men kun fantasien sætter grænser, så måske I har lyst til at lave hele jeres familie. Når kyllingerne er færdige, men endnu ikke tørre, sættes et ophængsøje ned i ægget, hvori en snor bindes igennem, så de kan hænge fint på forårsgrenene.

Mal på æg

Kreative idéer til påskepynt, malede æg.

En af de helt traditionelle påskekreationer er malede æg. denne udgave er lidt lettere, at give sig i kast med, i den travle børnefamilie, fordi at der er anvendt plastæg i stedet for almindelige æg, som først skal pustes, inden man kan komme i gang.

Plast æggene som her er brugt, er med en kridtagtig overflade, så de er naturtro, og malingen holder godt, og skaller ikke af i forhold til, hvis de var af almindelig plast. Æggene her er først malet med vandfarve med en vandpensel, herefter er der tegnet detaljer med en sort tusch, så motiverne dannes ud fra stregerne.