Åh nej! Lus….

Langt over halvdelen af alle danske børnefamilier slås med lus på et eller andet tidspunkt – og en fjerdedel af os er nødt til at tage kampen op igen og igen og igen.

Af Bonnie Jensen

De fleste af os kender følelsen af afmagt og irritation, når familien har lus. Det er ubehageligt, det er besværligt, og af en eller anden grund, opdager man det aldrig på de dage, hvor man har rigtig god tid.

Bekymrede forældre fravælger lusemidler

Nogle forældre til børn med lus undlader at behandle dem med lusemidler, fordi de bl.a. frygter, at midlerne indeholder skadelige kemikalier. Det er bestemt klogt, at være opmærksom på alle typer af produkter, der kommer i direkte kontakt med huden. Derfor er det også fuldt forståeligt, at nogle forældre bliver bekymrede og fravælger lusebehandling, fordi de er bange for indholdsstofferne.

Med Hedrin er frygten helt ubegrundet, deres luseprodukter er fuldstændig fri for skadelige kemikalier, insektgifte, parfume og parabener. De er også allergimærkede med AllergyCertified logoet, og det betyder at produkterne er både milde og skånsomme, og at de derfor trygt kan bruges til behandling af lus hos både børn og voksne. Når man behandler med lusemidlet Hedrin, er det indholdet af oliebaseret silikone, der indkapsler lusene, så de ikke er i stand til at komme af med overskydende væske fra blodsugningen. De dør ganske enkelt.

Vi har bedt tre familier om at kigge nærmere på produkterne i Hedrin serien.

Bliv klippet korthåret, eller bliv kæmmet

– Begge mine drenge er meget langhårede, og de er meget glade for deres lange hår, og vil ikke klippes. Det kan godt give nogle udfordringer i forhold til lus, da lus åbenbart er vilde med langt hår. De vil som regel gerne have håret sat op i en knold eller hestehale, og hvis vi får besked om at der er fundet lus hos deres klassekammerater, får de fast håret sat op en tid. Mine drenge bryder sig ikke om at blive kæmmet, hvilket er nødvendigt, for at forbygge. Sidst de havde lus, var beskeden klar, ”bliv klippet korthåret, eller kæmmet som fast rutine“ og så fik jeg lov at kæmme.

– Lus er herhjemme et tilbagevendende problem, når der først er lus, er de svære komme af med. Drengene er sammen hver dag og deler soveværelse, så det er nærmest en umulig opgave, at de ikke skal smitte hinanden. Vi har prøvet Hedrin Once tidligere, så jeg synes, det var rart, at få lov at prøve nogle at Hedrins andre varianter. Jeg synes, den flydende gel har været god til både drengenes og mit eget hår, jeg har faktisk været lidt skeptisk i forhold til de andre varianter tidligere. Det lød for godt til at være sandt, at en shampoo virker, men nu har vi prøvet den og det var virkeligt nemt, ligesom at vaske hår. Nu er det ved at være noget tid siden de har haft lus, men efter vi har prøvet de forskellige varianter fra Hedrin, er vi ikke i tvivl. Forebyggende vil vi bruge ’Protect and Go’ spray to gange om ugen, og fortsætte med at kæmme håret en gang om ugen. Skulle uheldet alligevel være ude, vil vi vælge den nemme løsning, nemlig at vaske med ’All in One’ skylle ud og kæmme, det passer bedst til vores temperament,
manglende tid og tålmodighed, slutter mor Leudo Lendal.

Fletter altid hendes hår, så det ikke flagrer løst rundt

– Hjemme hos os har det primært været Victoria med hendes lange hår, som har været ramt. Vi er blevet meget opmærksomme på, at kæmme hendes hår med balsam efter hun har været i bad, for at være på den sikre side. Når vi har hørt om lus, og har kæmmet og kigget efter i hovedbunden, plejer jeg at spraye hendes hår med Hedrin Protect and Go og så fletter vi hendes hår, så det ikke flagrer rundt, når de leger og sidder tæt i skolen. Jeg kan gå helt i panik, hvis hun har taget håret ud, når hun bliver hentet fra skole. Hun har aldrig noget imod at få det i håret, da hun synes det dufter så dejligt.

– Hedrin shampooen er den, vi til enhver tid vil bruge fremover, hvis hun skulle få lus igen. Vi testede den for sjov, selvom hun ikke havde nogle lus, bare for at mærke konsistensen, og det var så nemt at fordele i hendes lange hår, og det var så lækkert og blødt efter vasken. Så den vil vi altid sørge for at have hjemme til en anden god gang, siger mor Maria Berg.

Smart, at man kan forebygge lus

– Jeg har testet de fleste produkter fra Hedrin sammen med mine tre børn, og jeg er virkelig overrasket over, hvor mange gode og forskellige produkter der er til at bekæmpe lus.

Jeg husker, da jeg var lille, og skulle kæmmes med lusemiddel i. Det lugtede grimt, og man skulle sidde længe med det. Men i Hedrins serie er der så mange forskellige gode muligheder, og ingen af produkterne hverken lugter eller svier. Jeg synes det er smart, at der både er skum og spray, som kan sidde og forebygge i et helt døgn. Det er jo så nemt, når man kan forebygge luseangreb. Vi har været glade for, at få lov til at teste deres produkter, nu er vi helt klar, hvis en af ungerne kommer hjem med lus, siger mor Jannie Frederiksen.

Hedrin Protect & Go forebygger luseangreb. Sprayes nemt i håret og skal ikke vaskes ud. Holder til næste hårvask – anvendes dog min. to gange om ugen.

Hedrin Treat & Go er en vandbaseret mousse der ikke fedter, og derfor kan blive i håret fra 8 til 24 timer. Behandlingen skal gentages efter syv dage.

Hedrin Once shampoo er en silikonebaseret gel, er nem at anvende og kan allerede vaskes ud efter 15 minutter.

Hedrin Original er en silikoneoliebaseret olie, der skal virke i håret i minimum en time, men kan sidde i helt op til otte timer.