Pages Navigation Menu

Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie

Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie

Det skal du bruge (4 pers.)

2 dåser

kidneybønner

1 mellemstort løg

½ lille hvidkål (ca. 300 g renset vægt)

500 g kartofler

1 mellemstor rød peberfrugt

1 spsk. rapsolie

2 dåser hakkede tomater

1 ¼ liter grøntsagsbouillon (vand + terning)

2 tsk. paprika

½ tsk. stødt chili

1 tsk. fint salt

Basilikumolie

2 spsk. rapsolie

2 bundt basilikum

Tilbehør

2 fuldkornspitabrød (ca. 100 g)

Sådan gør du:

Hæld kidneybønner i en si, skyl dem med koldt vand og kom dem i en skål. Skyl og rens grøntsagerne og skræl kartoflerne. Snit løget og hvidkålen fint, skær kartoflerne og peberfrugten i tern. Svits løget og hvidkål i olien, tilsæt kartofler, peberfrugt og bouillon og lad suppen koge 15-20 minutter derefter smag til med ½ tsk. fint salt. Kom kidneybønnerne i suppen.

Basilikum olie:

Hak basilikum meget fint og bland med 2 spsk. olie. Dryp basilikumolien i suppen og server med lunt fuldkornspitabrød.