Krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie

Det skal du bruge (4 pers.)
2 dåser
kidneybønner
1 mellemstort løg
½ lille hvidkål (ca. 300 g renset vægt)
500 g kartofler
1 mellemstor rød peberfrugt
1 spsk. rapsolie
2 dåser hakkede tomater
1 ¼ liter grøntsagsbouillon (vand + terning)
2 tsk. paprika
½ tsk. stødt chili
1 tsk. fint salt
Basilikumolie
2 spsk. rapsolie
2 bundt basilikum
Tilbehør
2 fuldkornspitabrød (ca. 100 g)
Sådan gør du:
Hæld kidneybønner i en si, skyl dem med koldt vand og kom dem i en skål. Skyl og rens grøntsagerne og skræl kartoflerne. Snit løget og hvidkålen fint, skær kartoflerne og peberfrugten i tern. Svits løget og hvidkål i olien, tilsæt kartofler, peberfrugt og bouillon og lad suppen koge 15-20 minutter derefter smag til med ½ tsk. fint salt. Kom kidneybønnerne i suppen.
Basilikum olie:
Hak basilikum meget fint og bland med 2 spsk. olie. Dryp basilikumolien i suppen og server med lunt fuldkornspitabrød.