Vi elsker økologi…

Vidste du at:

Når man producerer efter den økologiske metode, er det med til at nedbringe den totale kemiske belastning af naturen. På den måde er giver det også plads til flere arter af planter og insekter samt et rigere fugleliv.

To års ventetid…

Når en konventionel landmand beslutter sig for at omlægge til et økologisk, skal der gå mindst to år før landmanden må sælge sine afgrøder som økologiske.

Økologisk pude og dyne

dyne og pude økologisk

Har du nogen sinde tænke over, at du også kan vælge økologi, når du skal forny din dyne og hovedpude, eller købe nyt til dine rollinger? Det kan du nemlig. Der findes efterhånden en del der forhandler puder og dyner, som er fremstillet af økologisk bomuld og fyldt med fjer og dun fra økologisk opdrættede ænder og gæs. På den måde skåner du både dig selv, dine børn samt miljøet.

Hvad er forskellen?

Økologisk jordbrug adskiller sig fra konventionelt jordbrug ved, at driften skal leve op en til en målsætning om at tage specielle hensyn til blandt andet miljø, natur og husdyrvelfærd.

den sunde familie sidder på økologisk græs

Hvem køber mest økologi?

Økologi er mest udbredt i byområder, ikke mindst i hovedstadsregionen. De der køber mest økologi, er husstande med to voksne med børn.

Økologisk inderst inde

Mens vi er meget opmærksomme på de økologiske fødevarer, glemmer mange af os, at der faktisk også er mulighed for at købe økologisk tøj, som er skånsomt for børnene og godt for miljøet – og flere producenter af tøj til voksne har også fået øjnene op for forbrugernes lyst til økologisk beklædning.

Vi er vilde med økologiske grøntsager

lækre økologiske radiser

Frugt og grønt har placeret sig som den største økologiske varegruppe med et salg på 4,3 mia. kr. i 2018 foran mejerivarerne mælk, ost og æg, der havde et salg på 3,4 mia. kr. Blandt frugt og grønt udgjorde grøntsager ca. to tredjedele med 2,8 mia. kr. og frugt de resterende 1,5 mia. kr.

Hvem kontrollerer om en landmand overholder reglerne?

Landbrugsstyrelsen kontrollerer, om økologireglerne bliver overholdt. Alle økologer bliver kontrolleret mindst én gang om året.

Økologiske hudprodukter

Økologi på huden

Huden er kroppens største organ, som vi ånder og sveder igennem. Kroppen optager det, som huden kommer i kontakt med, som cremer og parfumer. Derfor er det en rigtig god idé at pleje sin hud med økologiske og rene produkter. Vær dog opmærksom på, at produkternes holdbarhed kan være kortere, fordi de ikke indeholder kunstige konserveringsmidler.

Kilder: Miljø- og Fødevareministeriet, Danmarks Statistik