Sødt, uspoleret barneansigt

Det ville være bedst, hvis ingen børn i verden havde brug for hjælp til at se. Sådan er det desværre ikke, og så er det godt, at der findes børnebriller så lette, at de ikke stjæler fokus på barnets søde ansigt. En gruppe børn har særligt behov for fjerlette briller. Det er sensitive børn, der føler og mærker alting lidt mere intenst end andre.

Af Henriette Rosenthal

At finde ud af, at ens barn er særligt sensitiv, er ikke det samme som at barnet får stillet en diagnose. Ifølge Elaine Aron, der er psykolog og forsker i emnet, ville det både videnskabeligt og socialt være en stor fejl, at kategorisere det at være særligt sensitiv som en lidelse.
Når Elaine Aron skal forklare, hvad der kendetegner særligt sensitive mennesker, peger hun især på fire områder.

Det første er at særligt sensitive behandler indtryk dybere end andre mennesker. Derudover menes særligt sensitive at have en høj grad af følelsesmæssig modtagelighed, de er meget opmærksomme på nuancer og detaljer, og endelig har de en tendens til at blive overstimuleret.
Sensitive børn elsker ofte blødt tøj, der ikke strammer eller kan mærkes for meget på kroppen. Det samme gælder for briller, der helst skal være ”usynlige” og ikke må klemme eller hvile tungt i barnets ansigt.

En dreng, der er glad for sine briller

Bitten Stokkebro er mor til Lukas. Da den lille purk var halvandet år, fik forældrene at vide, at det var nødvendigt for Lukas at bruge briller for at kunne se godt nok.
– Vi havde to bekymringer, da vi fik at vide at Lukas havde brug for briller. For det første var vi bekymrede for, om brillerne kunne holde til leg og om de ville kunne holde til, at han selv tog dem af og på. Han skulle ikke hele tiden irettesættes i forhold til at skulle passe på sine briller.

Den anden bekymring gik på, om han ville beholde brillerne på. Lukas’ mor Bitten kan godt genkende det med at tøjet kan drille. Lukas vil stadig her som 5-årig kun have bestemte bløde bukser og bluser på. Strømperne skal sidde helt perfekt og må ikke have hårde sømme, og han mærker selv de mindste sandkorn i støvlerne.

De to bekymringer omkring de nye LINDBERG briller blev gjort helt til skamme

– Lukas har været glad for sine briller fra første dag. De er så lette og utrolig fleksible og klæder hans lille ansigt så fint. Selv da han gik i vuggestue, havde vi aldrig problemer, og han har altid selv kunnet tage dem af og på.

Brillerne kan jo holde til det, også når de andre små poder fik fat på dem. De holder til vilde ”drengelege” og fodbold. Vi har på intet tidspunkt oplevet, at det har været problematisk og besværligt for os som familie med brillerne. De holder til alt og vi skal ikke bruge en
masse tid på at køre til vores optiker i tide og utide.

Det eneste, der er lidt svært for Lukas, er når det er tid til at skifte til nye LINDBERG briller. Brillerne bliver så stor en del af ham, at det kan være svært at ”sige farvel” til de gode gamle briller. Derfor har vi gjort besøget hos optikeren til en ”mor og Lukas-udflugt”. Lukas har nemlig en tvillingebror og nogle gange er det rart at have mor for sig selv.

LINDBERG laver verdens bedste børnebriller – intet mindre – og jeg er lykkelig for at det har været muligt at finde så gode briller til Lukas. Jeg bliver altid lidt ked af det, når jeg møder små børn med almindelige ”stive” og sikkert tunge brillestel. Vi har endda købt et ekstra sæt LINDBERG briller til Lukas. De er superfine blå med mørkt navy stel. De er købt som reservebriller og er så fine til hans øjne, fortæller Bitten.

Lette, fleksible briller

LINDBERG briller, til lukas.

LINDBERG står for nogle af verdens letteste og mest fleksible briller til børn i letvægtsmetallet titanium. LINDBERG Kid/Teen-brillerne kaldes ofte det mest avancerede stel, der nogensinde er lavet til børn. Brillerne er stort set usynlige, hvilket gør, at det er barnets ansigt man ser – før man lægger mærke til brillerne.

– Når vi, hos Lindberg, designer briller til børn, går vi meget op i funktionaliteten, men vi lægger også vægt på, at de skal have et æstetisk udtryk. Vi ønsker ikke at pådutte et barn noget, der potentielt gemmer deres ansigt, så brillerne har altid et meget let udtryk. Brillerne skal nærmest ”falde på plads” i barnets ansigt og holde formen godt. Derfor har vi udviklet LINDBERG air titanium rim, der er børnebriller som er udformet, så de holder faconen.

Det betyder at forældrene slipper for at skulle besøge brillebutikken i tide og utide, for at få rettet barnets briller. Brillerne er samlet uden brug af skruer og med bløde silikone næsepuder, så barnet ikke mærker, at det rent faktisk har briller på, fortæller Morten Zacho Jespersen, in-house optiker hos LINDBERG.

Titaniumtråden der er brugt til at fremstille brillerne, er ekstremt fleksibel og stærk og har en høj grad af ”memory”, hvilket gør, at brillen kun sjældent skal tilrettes. Glassene som optikerne leverer til barnestellet fremstilles af plastik, som ikke splintrer ved brud. Designet af brillelinjen til børn er formet helt uden skruer, og de fås i et hav af farver, størrelser og former. Dette byggesystem inklusiv de forskellige
stanglængder og sidesteg, tillader optikerne at tilpasse stellet perfekt til ansigtet.