Snup et Frikvarter

Det trænger man til en gang imellem. Nogle gange er man ikke en gang selv klar over det, før veninden, kæresten eller ægtefællen prikker en på skulderen og gør opmærksom på det. Et par dag væk hjemmefra, hvor batterierne lades op og alt står i forkælelsens tegn.

Af Henriette Rosenthal

Måske er du en af dem – jeg kender i hvert tilfælde flere – der tidligere valfartede til Paris eller London på juleweekend i november eller december?
Det er nok de færreste, der har lyst til at tage den chance i år på grund af allestedsnærværende risiko for Covid-19, men så er det godt, at vi blot behøver at tage længere væk end en tur til Nordsjælland.

Strandhotel med historie

Der er mange skønne steder i Danmark og har vi ikke været opmærksomme på det før, fandt vi for alvor ud af det i år. Et af disse skønne steder er Hamlets by, Helsingør, skønt beliggende i Nordsjælland. Det er netop her, i første række til havet, I finder Marienlyst Strandhotel, der med sin unikke historie strækker sig helt tilbage til 1861 med kongelige stamgæster, løssluppen stemning og stilfuld forkælelse ved vandet. Tro endelig ikke at tiden har stået stille siden da. For nyligt fik det klassiske strandhotel en større renovering, og nu findes der også en ny, lækker spaafdeling, hvor man kan slappe af, få lækre behandlinger og lade batterierne op. Der er noget magisk ved at hoppe i den opvarmede udendørs pool eller spabad i den kolde luft og ligge og nyde synet af havets bølgebrus op på stranden.

Hvilket ophold er det rigtige for jer?

I en travl hverdag, særligt i månederne op til jul, er det nemt at glemme ”kærestetid”. Jeg ved det, for jeg har selv prøvet det. Jeg har til gengæld også aflagt Marienlyst Strandhotel en visit, og det kræver ikke mere en et par dage i forkælelsens tegn, før batterierne er ladet op igen. Der er flere ophold at vælge imellem, men uanset hvilket I vælger, er der styr på sikkerheden vedr. afstand og afspritning. I bliver forkælet på alle måder, med store madoplevelser, super god service og har I lyst kan I besøge stedets Casino, og se om I skulle have heldet med jer.