Hvordan vælger man den bedste skoletaske?

En skoletaske skal være smart og ”tale” til barnet. Dog er det vigtigt at se sig godt for, og ikke kun gå efter udseendet. Skoletasken kan nemlig komme til at veje en del, når der fyldes skolesager i den, og derved belaste barnets skuldre og ryg.

Af Henriette Rosenthal

En ting er, at skoletasken skal have det helt rigtige ”look”. Der skal også være nem adgang til alle rum i tasken, og selvom gymnastiktasken er placeret på skoletasken, så skal den veje mindst muligt, så ryggen ikke bliver overbelastet. Skoletasken skal fylde mindst muligt ud fra barnets ryg. Derfor skal man se efter, om skoletasken har ”flade” ruminddelinger til bøgerne.

Så bliver vægten tæt ved barnets krop. Den korrekte vægtfordeling giver et glad barn, der ikke føler, at skoletasken tynger.
Alle disse egenskaber finder man i JEVA’s sortiment.
Skoletaskerne har oveni købet en JEVA foamback, der lægger sig tæt til ryggen og former sig efter den, så ryggen er bedst muligt beskyttet.

Mange års erfaring

skoletasken

JEVA er et ærligt, dansk brand med over 60 års erfaring i perfekt ergonomi, bærekomfort og kvalitet. Når man køber en af JEVA’s skoletaskemodeller BEGINNERS, INTERMEDIATE, U-TURN og PRACTISED får man inklusiv i prisen en smart, aftagelig gymnastikpose
og en MEPAL drikkedunk. Det er derfor let at gennemskue, hvad det koster at ”ekvipere” barnet til et godt skoleår. Derudover har alle skoletaskemodellerne, samt rygsækmodellen SQUARE, et stort, fuldt isoleret madkasserum forrest på tasken. Det er noget, som mange sætter stor pris på, da madpakken holder sig frisk.

Nem at indstille

En skoletaske fra JEVA er nem at håndtere for barnet selv. Med en JEVA på ryggen kan man ikke gøre noget forkert; al indstilling er nem, af- og på montering er så let, at barnet sagtens selv kan gøre det – og når gymnastikposen er i brug forrest på tasken, kan man stadig komme i alle rum, uden at skulle tage gymnastikposen af.

En lille elastik på alle remme holder indstillingen på plads, men kan samtidig bruges til at samle overskydende rem op. Så slipper man for at remmene hænger og dasker, når barnet bevæger sig.

skoletasken

Tre rygstøttesystemer

JEVA’s skoletasker har tre forskellige rygstøttesystemer, der i kombination med brystremmen sikrer korrekt ergonomi ved at følge barnets ryg, så skoletasken sidder perfekt og blødt mod ryggen, og dermed giver optimal og behagelig bærekomfort. Med skoletasken på ryggen har barnet sin frie bevægelighed, for der er hverken høje, dybe el ler brede opbygninger, der generer nakke og baghoved, og modellerne er smalle, så armene kan bevæges frit.

Det er vigtigt, at skoletaskens vægt i sig selv er så lav som muligt. Derfor er JEVA’s tasker ikke udstyret med unødvendige features, der gør tasken tungere.

Skolelærerens råd

skoletasken

Vi har spurgt skolelærer Gitte Lind Agerholm, om hun har nogle fif til valg af skoletaske. Efter 15 år som skolelærer har hun set skoletasker udvikle sig i en god retning.

– Det vigtigste er skoletaskens funktionalitet i hverdagen. Barnet skal kunne betjene den selv, åbne, lukke den og tage sportsposen af, hvis der er hægtet sådan en på skoletasken. Hvis barnet ikke selv kan det, er det alt for afhængigt af, at der er en voksen i nærheden. Jo mere barnet kan selv, desto bedre.

– Det er også vigtigt, at man køber en skoletaske, der passer til barnets størrelse. Det går ikke at tænke økonomi og købe en større taske, der kan holde længere i takt med at barnet vokser. Man må vælge en mindre skoletaske omkring skolestart, og så opjustere efterhånden som barnet skyder i vejret. Der skal dog være plads til det, barnet har brug for i løbet af skoledagen.

skoletasken

– Vi vil gerne være med til at passe på børnenes rygge, der skal holde til meget. Derfor opfordrer vi børnene til at lade så meget som muligt ligge på skolen, hvor barnet har sin egen kasse. Derudover fortæller vi dem, at det er smart at pakke skoletasken hver dag og kun medbringe bøger og materialer til dagens fag. Jeg kender problematikken vedrørende en for tung skoletaske fra min egen datter, der ofte slæber rundt på en, der er djævletung med alt for meget i.

– For at gøre det nemmere for barnet at få fat i hvad det har brug for i skoletasken, vil jeg anbefale en skoletaske, som er inddelt i rum. Hvor skolebøgerne er i taskerummet, og madkasse og drikkedunk sidder i separate rum uden på skoletasken. Det skåner også bøger
og resten af taskens indhold, hvis barnet ikke har fået sat låget på drikkedunken rigtigt på, siger Gitte.

Du kan læse meget mere om JEVA og se deres sortiment på jeva.dk/