Der skal være fart over feltet

Der findes flere sportsgrene med fart over feltet. Spørgsmålet er, om farten skal foregå på hjul eller på ens egne ben.

Af Dea Larsen

Er du hestepige- eller dreng

Måske er det drømmen om at blive den næste Tina Lund, eller at tilride de mange flotte, store og meget stærke heste. Men vi alle starter samme sted og det er i en ridehal. En rideskole er stedet, hvor man skal lære alt fra jordarbejdet, strigle, og at klargøre hesten. Man skal muge ud og gøre det rart for hestene, så man kan lære at ride de tre gangarter, skridt, trav og med fart på ”galoppen”. Her kan man også starte i en meget tidlig alder.

Fart over feltet, motocross

En sport med fart over feltet

Motocross er en sport med meget fart på, og på trods af dette, kan man faktisk starte allerede som 3-årig. De små starter selvfølgelig på laveffektmaskiner, som er små motorcykler på 50 og 80cc med begrænset antal hestekræfter. Banerne de kører på er specielt anlagt, og benyttes kun af disse klasser.

Motocrossbanen er typisk anlagt på et meget bakket område, hvor underlaget er meget varierende mellem grus, jord, sand, mudder osv. Tilfælles for underlagende er dog, at de alle er naturmaterialer. Selve konkurrencen som sporten er baseret på, går ud på at komme først i mål eller sagt på en anden måde, at nå flest omgange eller heats som de bliver kaldt.

Fart over feltet, ishockey

Ishockey er en holdsport

Det er en af verdens hurtigste sportsgrene, og spilles på enten naturlig is eller kunstig is indendørs. Der er seks spillere på banen fra hvert hold. Formålet med spillet er at score mål med en hård gummiskive. kaldet en puck. Spillet afvikles over tre perioder af 20 min, effektiv spilletid. Hvis kampen ikke er afgjort efter disse, er der forlænget spilletid, der kan variere afhængig af reglerne i den enkelte liga. Man kan starte til ishockey når man er 3-4 år.

Håndbold for de seje

De er søde, de små, der starter ved 3-4 årsalderen, de lærer at gå tre skridt og så afleverer de bolden videre. Sødt og uskyldigt i starten, men med tiden bliver det en sportsinteresse med fart over feltet. Håndbold er en holdsport, hvor to hold på syv spillere prøver at score, ved at kaste bolden i modstandernes mål. En kamp varer 2×30 minutter (dog spiller de yngste alderstrin i kortere tid). Det hold, som i løbet af håndboldkampen har scoret flest gange i modstandernes mål, har vundet.

BMX er en cykelsportsgren

BMX, sportsgren

Sporten foregår oftest på en 20“ hjulstørrelses cykel. Der er flere måder at dyrke sporten på, og alt efter hvilken forgrening man vælger, er og bliver BMX er en intens sprintsport, der går ud på at komme først gennem en kort bane, der indeholder forskellige forhindringer i form af hop og sving. Man starter otte kørere ad gangen, som alle sendes af sted fra en startrampe. Der køres om titler lige fra landsdelsmester til dansk-, nordisk-, europæisk- og verdensmestertitler.

En sport og for mange en drøm

Fodbold er en sport du kan starte med, så snart du kan gå, og det gælder både drenge og piger. Det er en holdsport spillet af to hold, så der er også basis for at få nye venner blandt de andre børn på holdet. Fodbold betragtes som den mest udbredte sport i verden, og spilles på en
rektangulær bane af naturgræs eller kunstgræs.

Freestyle Slalom Skating

fart over feltet, dreng på rulleskøjter

Freestyle Slalom Skating er for unge og voksne, som ønsker at sætte fokus på at kontrollere sine bevægelser på rulleskøjter. Når du træner, udvikler du balance, styrke, smidighed og koordination. Det er en teknisk rulleskøjtedisciplin, der drejer sig om udøvelse af tricks på
rulleskøjter (hovedsageligt Inliner rulleskøjter). Afstanden mellem keglerne er henholdsvis 50 cm, 80 cm og 120 cm.

Du kan læse mere om Børn og træning her: bornogfritid.dk/boern-og-traening/ hvor du kan læse mere om træning, der øger børnenes selvværd og velvære og få et par råd til træning af de forskellige aldersgrupper.