Danmarks største cykelløb for børn

Igennem sommeren har en masse glade børn cyklet for en god sag rundt omkring i det danske sommerland. Men I kan stadig nå at tilmelde jeres børn til sensommerens cykelløb, og sammen få en hyggelig dag fuld af cykelløb og sjove aktiviteter for hele familien

Af Bonnie Jensen

Kids Tour 2021 er et cykelløb for børn, som er Danmarks største børne- og familieevent for 3-10 årige. Det har været planlagt i 15 danske byer. Før, under og efter hvert cykelløb, kan hele familien hygge sig – også søskende, der ikke har billet til cykelløbet – for der er masser af underholdning og aktiviteter.

Distance afstemt efter barnets alder

Cykelløb for børn, dreng cykler omgange

Ruten er en rundstrækning, som er cirka en km lang, og der er selvfølgelig skærmet sikkert af for trafikken. Der vil være forskellige distancer og starttider til børnene, hvor ruten køres et vist antal omgange, afstemt efter barnets alder.
Børn i alderen 3-4 år kører således to omgange, børn i alderen 5-6 år kører tre omgange, børn i alderen 6-8 år kører fire omgange og børn i alderen 9-10 år kører seks omgange. Familien kan selvfølgelig stå langs ruten og heppe på de seje ”cykelryttere.”

Sikker i trafikken

Salget af startnumre fra Kids Tour 2021, som er en årligt tilbagevendende begivenhed, går ubeskåret til Børneulykkesfonden, hvor et af indsatsområderne netop er at skabe sikkerhed for børn i trafikken. På Kids Tour-eventpladsen er der en trafiklegeplads og -skole, hvor børnene kan lære at cykle i trafikken, aflæse skilte og prøve kræfter med trafikreglerne på trafikbanen. Når børnene har bestået trafiktesten, får de et fint, personligt cykelkørekort.

– Med Kids Tour kommer børnene ud i flok og mærker glæden ved at motionere og være aktive sammen på en sjov måde. I Børneulykkesfonden ønsker vi, at flere børn benytter cyklen som transportmiddel, og vi håber, at cykelarrangementer som dette, kan være med til at få flere børn til at opleve glæden ved at cykle, udtaler Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Cykelløb for børn

Førstehjælp for børn

Det er godt at kunne hjælpe andre, når uheldet er ude. På eventpladsen kan børnene lære førstehjælp på en sjov og aktiv måde på Børnenes Førstehjælpsskole. Når alle opgaverne er løst, får børnene et fint diplom og en pakke plaster som belønning for den fine indsats.

Sjov og leg

På eventpladserne rundt i landet, kan både børn og voksne opleve så meget mere end cykelløb. Alle Kids Tours sponsorer har været opfindsomme og byder ind med en masse af sjov og underholdning for børnene på deres stande. Du kan læse meget mere om de sjove aktiviteter i vores artikel her: Fuld pedal og sjove aktiviteter for hele familien

Læs mere og tilmeld dit barn på www.kidstour.dk