Vores børn vil til enhver tid vælge bilferie

Maria Berg har sammen med sin mand Michael to børn, og uanset hvad forældrene prøver at lokke med af rejser, vil børnene altid allerhelst på bilferie.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Sommerferieplanlægningen er i fuld gang hos de fleste familier, i hvert fald hos dem, der ikke allerede har planlagt og booket årets hovedferie. Og lige så mange forskellige familier man kan støde på, lige så mange ferieønsker findes der, når man spørger sig omkring. Men bilferie er noget, mange danskere foretrækker, og det er der mange gode grunde til.

Man kan tage rejsen i det tempo, der passer bedst, man kan holde alle de is- og kaffepauser man har lyst til, og ferien starter lige så snart,
man stiger ind i bilen. Undervejs mod destinationen får man set en masse forskellige landskaber og kører igennem byer og mærker stemningen.

Man kan vælge at overnatte undervejs, eller ligefrem at dele ferien op i flere små ferier med et par dage et par forskellige steder, så man på den måde får oplevet flere spændende områder og lande, eller man kan køre turen i ét stræk, hvis det er det, man har lyst til. Vi har talt med Maria og her er hendes forklaring på hvorfor de i deres familie hvert år vælger at pakke bilen og køre sydpå.

Bilferie siden børnene var små

– Både min mand og jeg elsker at pakke bilen med børn, tasker, puder, dyner, drikkevarer og snacks, og så bare køre ud i det blå. Vores børn har, lige siden de var helt små, været vant til, at vi rejser på denne måde, så vi har aldrig haft problemer med, at de syntes turen har været for lang, at de skændtes på bagsædet – mere end de ellers gør derhjemme – eller at de keder sig undervejs.

– Vi har opladet al elektronik hjemmefra, så de kan se film eller høre lydbøger på vejen, og vores datter, som godt kan lide at tegne og male, har en blok og en stak tudser med som underholdning. De plejer at være glade, spændte og forventningsfulde og kan næsten ikke sove aftenen før vi skal køre.

Vi starter bilen tidligt

– Vi plejer at køre dagen før skolernes sommerferie, ved 4-5- tiden om morgenen, så er børnene stadig så trætte, at de putter sig godt med dyner og puder på bagsædet og sover videre de første par timer, til vi når færgen, og det er tid til morgenmad. Det giver rigtig god mening for os at køre så tidligt, for så er der ro på bagsædet de første par timer og vi undgår samtidigt den værste ferietrafik.

Det er ikke noget værre end at sidde i kø i timevis på de tyske motorveje, og når vi kører så tidligt, kan vi drøne forholdsvis nemt igennem Tyskland.

– Det plejer at være min mand, der kører. Han bliver ikke som sådan træt bag et rat – han elsker at køre bil, og jeg nyder bare at sidde på passagersædet og hyggesludre, læse lidt og uddele snacks og bevare det gode humør i bilen.

Overnatter undervejs

– Vi tager ofte en overnatning i Tyskland. Der er så smuk natur, og det er rart at kunne tjekke ind i et dejligt hotelværelse med en god udsigt, bløde senge og at få et lækkert måltid mad, inden vi får en god nattesøvn. Jeg booker altid hotellet hjemmefra, da vi ikke vil risikere, at der er fuldt booket, når vi når frem, og så skal køre halve eller hele timer og lede efter et andet hotel, der har et ledigt værelse.

Altid i mobilehome på en campingplads

– Vi plejer at booke os ind i et mobilehome på en campingplads i Italien, og vi booker altid i januar – så er det stadig billigere, end hvis vi venter, til vi nærmer os sommerferien. Vi har nemlig også prøvet, at der har været udsolgt på de gode campingpladser, hvis vi har været for sent ude, så vi plejer at være i god tid. Vi er vilde med Italien – med maden, de lækre vine, de små historiske byer og de store grønne vidder. Og så finder man jo mange af Europas bedste strande lige netop i Italien.

– At holde ferie på en campingplads passer perfekt til vores familie. Vi nyder at have vores eget hjem, hvor vi kan spise lækker morgenmad på terrassen – som min mand og søn plejer at gå op og købe sammen om morgenen – og vi synes, at det er helt fantastisk at børnene, sikkert og under ordentlige forhold, kan rende rundt og lege og spille boldspil på egen hånd. Der, hvor vi plejer at booke, er der både flere store swimmingpools, strand med liggestole, kæmpe hoppepuder, legeplads, bålplads, en lille købmand – og så kan vi gå tur i byen og finde en hyggelig restaurant, når vi skal have lidt aftensmad.

Skønt at have bilen med på ferie

– Det er skønt at have vores bil med på ferie, for vi kan godt lide at køre ture i de områder, vi bor i. Det er altid spændende at udforske naturen, at køre igennem de små hyggelige byer og se lokalbefolkningen, og at besøge vingårde. Og så skal jeg da også være helt ærlig at sige, at der ligger nogle lækre outlets i Italien. Vi plejer faktisk at købe stort ind til børnenes garderober – altid til billige penge – og når de så vokser ud af tøjet, kan jeg ofte sælge tøjet igen til næsten samme pris, som vi gav, da det er gode mærker, som jo bare er meget billigere, når vi køber det på outlet.

– Vi har før foreslået børnene at tage på charterferier med fly, og vi har da også været på ferier så langt væk, at man ikke kan køre, men de vil helst køre i bil på ferie. De synes – ligesom os – at det er hyggeligt at være samlet alle fire i bilen og snakke undervejs, synge med på de gode sange, der spilles højt, og bare at sidde og nyde landskaberne, vi kører forbi, slutter mor Maria.