Vi elsker genbrug

Her får du nogle fif til, hvor du kan finde skønne genbrugssager. I flere tilfælde kan du endda gøre en god gerning ved at handle i genbrugsbutikkerne, for nogle af dem lader overskuddet gå til udsatte medmennesker.

Af Henriette Rosenthal

Folkekirkens Nødhjælp

Alle – på tværs af generationer – kan finde smart og billigt tøj i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker, der byder på gode fund til både hverdag og fest. I butikkerne finder du det hele. Ud over tøj, sko og andet tilbehør har de ofte nips, ting og bøger på hylderne. I flere af butikkerne, sælges der også brugte møbler.

Blå Kors

Blå Kors driver 53 genbrugsbutikker fordelt over hele landet inkl. en webshop, hvor man kan købe genbrugstøj og ting online. Overskuddet
fra butikkerne går til at hjælpe udsatte mennesker i Danmark. Du kender måske de blå tøjcontainere med et blåt kors på siden, der står rundt omkring på gader og stræder? Her kan du aflevere dit brugte tøj, sengelinned og lignende. Det kan du selvfølgelig også tage med ned i din lokale Blå Korsgenbrugsbutik og aflevere personligt.

Red Barnet

Red Barnets genbrugsbutikker sælger brugt kvalitetstøj, legetøj, bøger, møbler og udstyr til børn fra 0-12 år. Overskuddet går til arbejdet med at redde, beskytte og styrke de dårligst stillede børn lokalt og nationalt. Alle varer i butikkerne bliver vasket eller renset, så det er klar til brug med det samme.
Konceptet er enkelt. Alt i butikkerne går fra barn til barn. Børn vokser hurtigt ud af deres tøj og fra deres legetøj. Ved at aflevere dit barns tøj kan du give andre børnefamilier mulighed for at få noget lækkert og godt børnetøj meget billigt.

Røde Kors

I Røde Kors genbrugsbutikker sælges de ting, du afleverer. På den måde forvandler de genbrugstøj til penge, som vi bruger til nødhjælp og socialt arbejde. De sorterer tøjet, og genbruger det hele, enten som tøj eller som tekstilfibre. Tøj der ikke kan bruges til beklædning, sælges
til tekstilfibre, der bliver til nyt tøj, nye tæpper eller klude.

genbrugsbutikker blåt stel

Genbrugsauktion.dk.

Her finder du skjulte skatte til gavn og glæde. Du kan gå på jagt efter genbrugsguld og holder samtidig en masse spændende varer i cirkulation. Varer der i værste tilfælde ville blive smidt ud. Målet er at give dig den bedste oplevelse, når du støtter det gode formål.
Genbrug må gerne være sjovt. Visionen er at samle de gode gamle værdier på en moderne platform, der gør det sjovt at være med.
Det er godt for miljøet og godt for pengepungen. Genbrugsauktion.dk er en solid platform for genbrugssager – med varer fra hele landet. Til gavn for dig og mig.

Genbrugsauktion.dk er etableret af AVV og drevet i samarbejde med danske affaldsselskaber. Målet er at samle de organisationer og selskaber, der arbejder med genbrug, og skabe en fælles platform med skjulte skatte – både for at holde varerne i cirkulation, men også for at sætte fokus på, at ting ikke behøver at blive til affald.

Svalernes Fair Trade & Genbrugsbutik i København

genbrugsbutikker

U-landsforeningen Svalerne har siden 1976 haft butik på Østerbro i København. Butikken indeholder genbrugsting og Fair Trade varer importeret fra U-lande. Bagerst i butikken ligger Svalernes hyggelige genbrugsbutik som en charmerende oase med fantastiske loppefund. Her kan man gøre et kup med billigt tøj, et flot jakkesæt eller nogle sjove nipsting. Der sælges også køkkengrej, sko, tasker, legetøj, spil og meget mere. Donationer i form af tøj eller brugsgenstande er altid velkomne det er vigtigt, at tøjet er rent og helt, når det afleveres.

Finderiet i Randers

Dit affald kan blive til guld, når du indleverer det på Randers Genbrugsplads. De sorterer affaldet og sælger det som genbrugsguld i Finderiet, en 1200 m2 stor genbrugsbutik på Grenåvej i Randers. Butikken drives fortrinsvis af fleks- og skånejobbere, og på den måde er dit affald med til at skabe jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet