Tryghed, når I er væk hjemmefra

Forestil dig at komme hjem fra en dejlig ferie til et hus, der blevet gennemrodet af ubudne gæster. Enhvers værste mareridt. Med et lysstyringssystem, der tænder og slukker lyset automatisk, kan du få det til at se ud som om, der er nogen hjemme. Og med et tilkoblet kamera, der registrerer og optager bevægelser og lyd, kan du se med online via din smartphone og holde øje med, hvad der sker i dit hjem – og reagere øjeblikkeligt.

Af Bonnie Jensen

Vi er desværre mange, der har prøvet at komme hjem til et hus, der er blevet ribbet for værdier, ligesom de fleste af os kender en nabo, en kollega eller et familiemedlem, der har haft indbrud. Det er ærgerligt at miste arvesmykkerne, og børnene bliver kede af at miste deres spillekonsoller.

Men i virkeligheden er den værst tænkelige situation for en mor og far vel ikke at miste deres værdier i form af materielle ting, men at barnet kommer hjem fra skole til et smadret vindue og et hus, der er gennemrodet. Det skaber utryghed, og kan give mange søvnløse nætter.

Overvåg hjemmet når I ikke er hjemme

Du kan forebygge uønsket besøg ved at installere lys, der simulerer, at der er nogen hjemme. Altså så lyset tænder og slukker automatisk på forudindstillede tidspunkter.

Med et WiZ lysstyringssystem kan du programmere lyset i jeres hjem til at tænde og slukke, skrue op og ned for lysstyrken, og endda skifte farve på lyset, så det passer til jeres daglige rutiner. Når I tager på ferie eller weekendtur væk hjemmefra, kan I styre lyset via WiZappen, og hvis I har valgt ”feriemode”, vil lyset tænde og slukke, så det ser ud til, at der er nogen hjemme. Som noget helt nyt kan du også koble et WiZ indendørs kamera til dit WiZ lysstyringssystem.

Kameraet registrerer bevægelser og lyde i dit hjem, og sender straks en notifikation til din smartphone. Det gør det nemt for dig at åbne WiZ-appen og se, om det er naboen, der er kommet forbi for at vande blomster, eller om der er uønskede gæster på besøg. WiZ-kameraet
er udstyret med nattesyn, der automatisk bliver aktiveret, når mørket falder på, og det bruger her infrarødt lys, så du kan se, hvad der foregår. Kameraet er lavet med en tovejs lydfunktion, så du kan gøre de ubudne gæster opmærksomme på, at du kan se dem, og at de i øjeblikket bliver filmet – og at politiet er tilkaldt.

”feriemode”

Når du tager på ferie, aktiverer du ferieindstillingen og simulering af tilstedeværelse. I tilfælde af, at bevægelse registreres, vil både dine indendørs- og udendørs WiZlys blinke, og gøre dine naboer opmærksom på uønsket aktivitet. Den registrerede bevægelse vil udløse en notifikation på din telefon, så du øjeblikkeligt kan se direkte video fra kameraet i dit hjem i WiZappen – og reagere med det samme.

Tilkøb af abonnement

Når du køber og installerer et hjemmemonitoreringssæt fra WiZ, er det muligt at tegne et abonnement, der giver dig yderligere funktioner. For eksempel får du muligheden for at gemme indhold fra kameraet i skyen i op til 30 dage, definere bevægelseszoner og/eller private zoner i udvalgte områder i hjemmet, samt starte en manuel optagelse, mens kameraet streamer. Så nu kan I tage på ferie med ro i maven og vide med sikkerhed, at der bliver passet på jeres hjem, mens I er væk.