Tilbehør til Klassisk vildsvinekølle

172
Tilbehør til klassisk vildsvinekølle

Får du gæster i weekenden, og er du blevet inspireret til at lave klassisk vildsvinekølle? Så får du opskriften her på tilbehør til klassisk vildsvinekølle der passer perfekt til sovsen.

Blomkål, jordskok & gulerod a la creme

Det skal du bruge (6 pers.)

• 12 jordskokker, i tynde skiver.
• 1 blomkålshoved, skåret i buketter.
• 6 gulerødder, skåret på langs.
• 2 skalotteløg, i både.
• Skal fra 1 citron.
• 1/2 dl. hvidvinseddike (eller lagereddike)
• 1 chili i tynde ringe (kan undlades)
• 3 fed hvidløg, grofthakket.
• 1 tommeltot ingefær, finthakket.
• 4 spsk. saltede og ristede græskarkerner.
• 1 bakke karse.
• 1 tsk. dijon sennep
• 4 dl. Piskefløde
• 1 knivspids sukker.
• en smule friskrevet muskatnød.

Sådan gør du

Blomkål og gulerødder blancheres meget kort og tages op og dryppes af. Løg, hvidløg og chili sauteres af til løgene er klare, skal ikke tage farve. Hvidvinseddike tilsættes og koges væk. 1 knivspids sukker tilsættes. Tilsæt gulerødder, blomkål, dijonsennep og fløde og lad det koge ind under omrøring. Det må ikke koge ud, der skal være bid i grøntsagerne. Smag det til med salt og peber samt friskrevet muskatnød. Hæld grønsagsblandingen op i et fad og drys med græskarkerner og karse, så det visuelt ser godt ud.

Se vores lækre opskrift på Klassisk vildsvinekølle og tilhørende sovs her.

Se flere opskrifter på www.rema1000.dk