Tid til tosomhed

Med udsigt til Kronborg og kig over Øresund mod Helsingborg, finder du ro og forkælelse for både krop og sjæl. På Marienlyst Strandhotel er rig mulighed for at pleje kærligheden, der ofte glemmes i hverdagens travle gøremål.

Af Bonnie Jensen

Vi har for år tilbage besøgt Marienlyst Strandhotel, og har ladet bedsteforældrene forkæle vores drenge, da de var yngre. Strandhotellet er blevet renoveret og har fået tilbygget en ny længe. Her finder man et stort og lækkert spacenter, så det blev vi enige om at det skulle vi da besøge igen. Det viste sig at være et fantastisk valg.

Udsigt til Øresund fra Marienlyst Strandhotel

Marienlyst Strandhotel, hotelværelset.

Vi ankom en tidlig eftermiddag efter en god sommerferie med vores familie og nogle gode venner, så timingen kunne ikke være bedre. Nu var det tid til at slappe af, komme ned i gear og nyde hinanden et par dage.

Ved ankomst på værelset, blev vi helt lykkelige ved udsigten til at skulle feriere et par dage i de smukke omgivelser.

Værelset var lyst og smagfuldt indrettet med en stor og blød seng, gulv-til-loft vinduer med havudsigt, et par lænestole og en sofa. På skrivebordet blev vi budt velkommen af en skøn flaske champagne og lidt snacks, som vi straks tog hul på ude på den store, skønne terrasse, hvor vi havde den smukkeste udsigt.

Brasserie 1861

Aftensmåltidet indtog vi senere på hotellets lækre restaurant Brasserie 1861, en fantastisk lækker femretters menu og med et personale der gjorde deres ypperste for, at vi skulle føle os velkomne og forkælede.

Historisk vingesus

Marienlyst Strandhotel er et af Danmarks ældste strandhoteller, og ligger fantastisk placeret i Helsingør, direkte ud til Øresundskysten med udsigt til Kronborg. Hotellets historie går helt tilbage til 1861 og det mærker man tydeligt, når man bevæger sig rundt på hotellet, der er indrettet med sans for detaljen og med historien for øje.

Her er smukt, hyggeligt, klassisk og man føler sig hensat til baroktiden med store og behagelige møbler, hyggelige siddeområder med pejs og de fineste udsmykninger. Der er tænkt på detaljerne, og det er spændende at gå en tur rundt på hotellet og beundre alle dem alle.

Prisvindende spaområde

terrassen på marienlyst

Efter en god nats søvn, skulle vi forkæles i hotellets store og lækre spacenter. Her findes alt, hvad hjertet begærer på det 1600 kvm store spaområde, både inde og ude. Her var flere forskellige bade- og poolområder. Her er lækre dobbeltsenge, hvor man kan ligge og nyde varmen og slappe helt af med sin elskede ved sin side.

Her er rig mulighed for at deltage i både saunagus, fodbade, lerbad, mineralbad, alverdens former for ansigts- og kropsbehandlinger og ikke mindst at få massage til de anspændte muskler. Vi brugte flere timer både inde og ude i solskinsvejret på terrassen, hvor man i forlængelse af den opvarmede infinitypool kan nyde bølgernes brusen fra havet.

Efter et par dages ophold vendte vi hjem med fornyet energi og masser af skønne oplevelser i rygsækken. Faktisk var det så lækkert et ophold, at vi allerede har booket vores næste kæreste-weekendtur til selvsamme strandhotel.

Du kan læse mere om Marienlyst Strandhotel, og booke dit ophold på deres hjemmeside: www.marienlyst.dk/