Sund start på livet

Selv om vi forsøger at servere sund og alsidig kost for vores poder, er det ikke altid, det lykkes at få dem til at spise den. Og selv om de gør, kan det være en udfordring at få vitaminer og mineraler nok i de små.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Det kan være en udfordring at blive klog på sine børns spisevaner og yndlingsretter. Den ene dag elsker junior de små grønne ærter og fint udskårne gulerødder, den næste dag nægter junior kategorisk at få andet end kogte pastaskruer øset op på sin tallerken. Grøntsager nej tak! Man kan så mene, at varieret kost her får en ny betydning. Problemet opstår, når junior for femte dag i træk fastholder sit nej tak til de sunde madvarer, for det er gennem kosten, vores børn bedst får dækket det nødvendige behov for vitaminer.

Vitamintilskud

Det daglige tilskud af vitaminer, starter allerede mens barnet er spæd, og det er de daglige D-vitamin dråber, som man skal have de små til at indtage. Når barnet er omkring treårs-alderen kan man give det et dagligt tilskud af vitaminer og mineraler, gerne som en tyggetablet, da de små ofte har svært ved at sluge tabletter.

Apotekets har udviklet et nyt 2-i-1 kosttilskud til børn fra tre til 11 år, der ud over vitaminer og mineraler også indeholder mælkesyrebakterier, og som sammen med en sund og varieret kost understøtter en sund start på livet. For bedre at kunne få de små til at tage deres daglige tyggetablet, er de nye Apotekets Multivitamin tyggetabletter lavet med en dejlig smag af friske jordbær, de er sukkerfri og så er de tofarvede.

Den lyse del består af mælkesyrebakterier til barnets tarmflora. Udviklingen af tarmbakterier starter ved fødslen, og det er vigtigt at vedligeholde en god tarmflora livet igennem så vi bibeholder en god balance. Den mørke halvdel er fyldt med essentielle vitaminer og mineraler, bl.a. vitamin B6, vitamin B12, folat, selen og zink, der bidrager til, at immunforsvaret kan fungere normalt.

Kroppen og dens immunforsvar har brug for vitaminer for at fungere optimalt

Derfor er det vigtigt at servere en sund og varieret kost, så du og dine børn ikke kommer til at mangle vitaminer eller andre næringsstoffer, hvilket kan resultere i et svækket immunforsvar. Det kan være svært at vide sig helt sikker på, om alle i familien er dækket godt nok ind på vitaminkontoen.

P.s… Vi søger et par børn mellem 3 og 11 år der vil teste Apotekets Multivitamin tyggetabletter med mælkesyrebakterier. Find vores søgeopslag på Instagram og Facebook