Stille fritidsaktiviteter

Når man hører ordet fritidsaktivitet, kommer man helt naturligt til at tænke på noget med fart over feltet. Derfor har vi prøvet at kigge nærmere på nogle af de mere stille af slagsen.

Af Henriette Rosenthal

Skak

At spille skak er rigtig god hjernegymnastik. Barnet bliver bedre til at tænke analytisk og kreativt, og spillet fremmer koncentration, ro og fordybelse. En undersøgelse, foretaget af TrygFonden og Skoleskak, har vist, at børn i indskolingen, der erstatter nogle af matematik timerne med skak, har lettere ved at lære matematik.

Billedkunst

Hvis dit barn har en kreativ åre, er billedkunst en fin fritidsaktivitet. Når barnet går på et billedkunsthold, kan det få lov til at lave mange forskellige former for kunst. Helt perfekt hvis barnet kan lide at tegne og male, og gerne vil dyrke det lidt mere.

Geocaching

I Geocaching finder man ved hjælp af en GPS-modtager “skatte” i naturen. Sporten består i, at en person gemmer en cache, skat, et sted og offentliggør koordinater og beskrivelse af stedet på geocaching.com. Cachen er typisk en vejrbestandig lille beholder som for eksempel en plasticbøtte, som indeholder en blyant, en logbog og forskellige “gaver” af typisk ingen eller ringe værdi. Idéen er, at man skal finde cachen, skrive i logbogen, tage nogle af tingene og lægge nogle andre. Man logger sit besøg på websitet, så udlæggeren og andre interesserede kan se, at man har været der.

Folkekirkens Ungdomskor

Musik er en stor del af børns liv. I et kor til de mindste kan børnene udfolde sig selv i leg og dans. Sangglæde og fællesskab er i fokus når folkekirken tilbyder børn og unge over hele landet at være en del af et af folkekirkens mange kor.

Bueskydning

Gå i Robin Hoods fodspor og kig nærmere på bueskydning. Barn som voksen kan gå til bueskydning sammen, træne side om side og styrke familiens fællesskab. Samtidig lærer alle noget om ro ved at koncentrere sig og fokusere på at sende pilen præcist afsted. Alle kan være med uanset alder og fysik.

Kilder: Folkekirken.dk, Naturstyrelsen