Til 4 personer
Ingredienser:
450 g flæsk i skiver
1 tsk sea salt
1 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
Karamelliserede løg:
400 g løg i tynde både
50 g smør
1 spsk sukker
1 spsk mørk balsamicoeddike
Rodfrugtmos:
400 g søde kartofler i tern
300 g knoldselleri (pastinak/persillerod) i mindre stykker
300 g gulerødder i mindre stykker
50 g smør
1 dl mælk
1 dl bredbladet persille, groft hakket
1 usprøjtet citronskal og saft
1 fed hvidløg, knust
Salt og kværnet peber
Tilberedning:
Varm smør op på en pande, tilsæt løg sammen med sukker og lad løgene blive gyldne ved svag varme i ca. 20 min. Når de er møre og gyldne dryppes 1 spsk mørk balsamicoeddike på. Kog rodfrugterne til de er møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og lad det sidste vand fordampe fra gryden ved lav varme. Mos med gaffel eller piskeris til grov mos, tilsæt smør og mælk. Tilsæt persille, skal og saft af citron sammen med knust hvidløg og krydr med salt og peber. Skær sværkanten af hvert stykke flæsk. Skær derefter på tværs at flæskestykket i strimler på 1 cm til aflange tern. Drys salt, paprika og cayennepeber over flæsketern og vend det godt rundt. Varm en pande op og steg flæsketernene ved medium varme til de er gyldne. Servér rodfrugtmos sammen med lune stykker flæsketern og karamelliserede løg.