Sparetips til baby udstyr

Hvis man er ”førstegangsforælder”, skal man have anskaffet en hel del babyudstyr og her behøver alt babys udstyr ikke være funklende nyt. Mange ting kan findes ganske fine på brugtmarkedet.

Af Bonnie Jensen

Der er mange ting at tænke på og huske at købe inden babys ankomst. Måske skal der byttes lidt rundt på møblerne, for at skaffe plads til babys seng og puslebord. Man skal også vælge, hvilken type barnevogn, der passer bedst til den livsstil, man har, og her er det en god idé, at tage højde for om man bor midt i byen, hvor en mindre barnevogn er mest handy at navigere rundt på fortovet med. Har man en have, er en større barnevogn at foretrække, for så kan den lille sove middagslur udendørs i længere tid. Jo større liggemål barnevognen har, desto længere kan den bruges til middagsluren.

Sparetips til babybudgettet

Det kan godt betale sig, at kigge sig godt for når man skal finde babys udstyr. I tidens ånd, hvor overforbrug er et stort tema i debatten, kan man overveje, om det man ønsker sig kan findes lettere brugt.

Reshopper er en app, der fungerer som børnefamiliers lokale markedsplads. Her kan du købe brugt babyudstyr og -tøj, samt legesager. Det er også her du kan sælge det igen, når din baby ikke længere kan passe tøjet. De mindste slider ikke tøjet, så her kan man virkelig gøre nogle fine indkøb til rimelige penge. Køb tøj og udstyr i neutrale farver, så kan du genbruge, hvis der kommer en lillesøster eller lillebror.

De ting, du vælger at købe fra nyt, behøver du ikke betale fuld pris for, hvis du væbner dig med tålmodighed. Brug ventetiden til at holde øje med tilbud og udsalg. Man kan med fordel købe flyverdragten om sommeren og sommertøj i efteråret.

Spørg andre

Spørg dine venner og bekendte om deres erfaringer. Man kan nemt, i forventningens glæde, komme til at købe ting til babyen, som man aldrig får brug for. Tal med erfarne forældre om hvad de har haft mest glæde og nytte af, så du ikke bliver lokket til unødvendige køb.

Køb møbler der vokser med barnet

Når du vælger møbler til din baby, kan du med fordel vælge møbler, der kan ændres i takt med at barnet vokser. En seng hvor tremmesiderne kan fjernes, og sengelængden kan øges. Et puslebord, som forvandles til almindelig kommode, når barnet ikke længere bruger ble, og en højstol med mange forskellige siddehøjder, som barnet kan bruge helt op til skolealderen, er gode køb.

Køb kvalitet

Hvis du køber babyudstyr og -tøj, holder det bedre, og er nemt at sælge videre, til en god pris, efter endt brug.

Hvad skal vi bruge til baby?

Der er need-to-have og nice-to-have. Her får du en tjekliste til lidt af det hele…

Amme BH

Amme BH´er giver en god støtte til ryggen når brysterne er tungere og fyldt med mælk. De er tit lavet med en åbning foran på brystet så baby hurtigt kan få en tår, uden mor skal have blusen over hovedet og sidde næsten helt bar.

Autostol

En godkendt autostol sikrer baby en tryg køretur.

Babyalarm

Med babyalarmen kan du hurtigt høre, hvis baby vågner i haven eller på værelset. Det sparer dig for mange ture ind og kigge til baby.

Bleer

Der findes flere forskellige mærker på markedet. Prøv dig frem, det er en smagssag, hvad du syntes der passer bedst til dit barn.

Bæresele

En bæresele gør hverdagen lettere. Med en bæresele kan du sagtens klare gulvvasken, tøjvasken og dagligdagens mange gøremål med baby trygt hængende tæt på kroppen. En bæresele kan ofte hjælpe på et grædende barn, da baby hænger tæt ved dit hjerte og din kropsvarme.

Barnevogn, madras, dyne, lagner

Udvalget er stort – find det der passer dig bedst.

Barnevognssele

Så kan du trygt lade dit barn sove til middag i haven.

Højstol

Så er barnet i øjenhøjde med mor og far ved spisebordet.

Klapvogn

Praktisk at have med på tur. De fleste klapvogne kan klappes sammen, så de fylder meget mindre og kan passes ind i næsten alle biler.

Jogger

Vognen til når junior skal med ud at løbe.

Kombivogn

Barnevogn og klapvogn i ét. Det kan være en fordel med en kombivogn, så undgår men at skulle investere i en klapvogn når baby vokser ud af barnevognen. Her skal man dog være opmærksom på, at liggemålene som regel er mindre end i en almindelig barnevogn.

Legetøj

Ethvert barn har brug for farver og figurer der kan stimulere sanserne.

Narresutter

Rare at have ved hånden, hvis baby bliver ked.

Puslebord

Ved et puslebord er det nemt at skifte ble, og her kan du få mange hyggelige stunder med baby.

Skråstol

Herlig stol til perioden indtil barnet kan sidde rigtigt op, og er en stor hjælp, når mor eller far skal i bad eller lave mad imens baby er vågen.

Sutteflaske

Til en dejlig forfriskende tår vand eller en beroligende tår kamillete i ny og næ.

Vugge

Tryg og hyggelig soveplads lige ved siden af mor eller far.