Sommerferie – hvad nu?

Mange af os går rundt i uvished, for hvad sker der nu med sommerferien i denne Coronatid?
De planer om rejser til udlandet som mange har glædet sig til, bliver højst sandsynligt ikke til noget. Hvad skal vi så finde på at lave? Vi må jo nok gå ud fra, at vi hen over sommeren skal holde behørig afstand til hinanden. Derfor har vi fundet på nogle udflugtsmål under åben himmel.

Da der endnu ikke er nogen der ved, hvor mange personer man må være samlet i flok, må vi selvfølgelig tage forbehold for det i disse forslag.

Af Henriette Rosenthal

En tur på stranden

Danmark har nogle af Europas flotteste strande, mange med klitter, det fineste hvide sand og noget af det reneste badevand. I Danmark er der aldrig langt til kysten, så uanset hvor du befinder dig, vil der aldrig være langt til en forfriskende dukkert. Pak en madkurv og tag familien med. Husk at holde den anbefalede afstand til andre.

Møns Klint

Møns Klint er en af Danmarks største naturseværdigheder. Det er seks km. langt kridtbjerg langs Møns østkyst. Hvis I er heldige, kan I måske se vandrefalken jage eller finde spændende forsteninger i vandkanten. Mærk blodet rulle i årerne, når I går op og ned ad trappen på Møns Klint, som er på hele 496 trin fra stranden til klintens top.

Naturlegeplads

Spredt over hele landet har Naturstyrelsen lavet store som små naturlegepladser, som alle kan benytte. Naturlegepladserne ligger ofte i
tilknytning til en skov og har legeredskaber af træstammer, tov, jord og vand.

Bøllemosen
nord for København

I Jægersborg Hegn ligger Bøllemosen, som er en gammel tørvemose med et unikt dyre- og planteliv.
Tidligere var Bøllemosen en almindelig sø, men over tid voksede den til og udviklede sig til en højmose. Fra 1800-1900-tallet blev mosen brugt til udgravning af tørv. Den store mose byder på en helt særlig naturoplevelse. Tværs gennem den løber en gangbro, der gør det muligt at komme tørskoet gennem den spændende natur. Man kan medbringe frokost og spise den på de anlagte picnicpladser i området.

Faxe Kalkbrud

Faxe Kalkbrud ligger lige øst for Faxe by. Når man går ned i kalkbruddet, befinder man sig på bunden af et 63 millioner år gammelt hav. Her svømmede hajer, krokodiller og blæksprutter engang rundt. Det er dem, som sammen med havets mange andre dyr og planteorganismer, har dannet kalken. Koraller, hajtænder, krabbeskjolde og muslingeskaller er nogle af de mange forsteninger, kalken indeholder. Søerne nede i kalkbruddet har en helt særlig, smuk turkis farve.

Sansehaven i Fælledparken, en naturoplevelse midt i byen på Østerbro

Sansehaven er en have, som du kan gå på opdagelse i sammen med dit barn. Hvis I spærrer øjnene op, spidser ører, udspiler næseborene og er nysgerrige, vil I opdage en have fuld af overraskelser, der er til at tage og føle på.

Der er levende buske og træer og trækanter af palisader og sveller. Der er klatretræet, træbroerne og ét sted et gulv af stammestykker. Der er lyde af vinden i løvet, fodtrin over broer, klukkende vand, fuglekvidder og summende bier. Der er flagrende sommerfugle, gamle og nye skulpturer og en alfabetlabyrint, som man kan stave sig igennem.

Kilder: Visit Denmark, Naturstyrelsen, Visit Nordjylland.