Smukke rammer til enhver begivenhed

Bellahøjgård, er en historisk gård, der ligger midt i en af Københavns centrale bydele. De danner perfekte rammer, uanset om du har inviteret 20 eller 200 gæster til din fest eller dit teambuildings-kursus.

Af Henriette Rosenthal

Måske har du bemærket den, hvis du er kørt forbi? Den smukke trelængede gård, hvor længerne omkranser den hyggelige gårdsplads og murene hvisker historier fra en svunden tid, men hvor tiden langtfra har stået stille. For nyligt har Bellahøjgård, som er navnet på gården, skiftet ejere og det har tilført stedet fornyet energi, og der er masser af spændende events på tegnebrættet og plads i de smukke lokaler til din næste fest eller event.

Gæst til din egen fest

Når man skal holde en fest, uanset hvilken anledning, er der meget at tage stilling til. Når invitationerne er sendt og du begynder at have et overblik over, hvor mange glade gæster, der deltager i festen, kan du læne dig tilbage og glæde dig. Herfra tager de erfarne folk på Bellahøjgård nemlig over, og hjælper dig med at planlægge den perfekte, skræddersyede fest – hvor du kan slappe af og faktisk føle dig som en velkommen gæst til din egen fest.

Fire smukke festsale

På Bellahøjgård er der fire smukke og ret forskellige festsale. De er alle på hver sin måde meget stemningsfulde og er indrettet meget smagfuldt. Her kan du fejre alle livets små som store mærkedage. Her er lokaler der varierer i både indretning og størrelse, og det er derfor muligt at fejre både det store bryllup med op til 200 gæster, en mindre og familiær barnedåb, en rund fødselsdag, en festlig konfirmation, eller et hyggeligt sølvbryllup. Der er meget at fejre igennem et menneskeliv, og baggrunden for en fantastisk fest er derfor klar, så du og dine gæster blot kan bruge løs af farverne på festpaletten.

champagne til alle gæsterne

Stor hjælp med planlægningen

Maria Jensen og hendes ca. 50 gæster, har netop fejret hendes 40-års fødselsdag på Bellahøjgård.

– Min kæreste og søster havde vældigt travlt med kærligt at drille mig med min ”fødselsdagsstress”, da jeg planlagde min fødselsdag. Helt ærligt, så synes jeg også, at der var meget at tænke på og tage stilling til, da det er den første større fest, som jeg har holdt for mig selv. Så mon ikke de også var lidt lettede, da jeg besluttede at holde festen på Bellahøjgård? Her havde vi holdt vores datters barnedåb for ca. 10 år siden, så her vidste vi alle bare, at de holder deres gæster i hånden hele vejen igennem planlægningen, og så ville jeg bedre kunne læne mig tilbage, og også selv glæde mig til en vellykket og sjov fest.

Fester i weekenden og konferencer i hverdagene

De nye ejere af Bellahøjgaard har mange drømme og visioner med den smukke gård. De ser et stort potentiale, og ikke kun til selskaber for familier og deres venner. Men for også at tiltrække erhvervslivet, da det jo er synd at de fantastiske lokaler står tomme i alle hverdagene, som Michael siger.

– Vi havde en drøm om at holde åbent alle ugens dage, og byde vores gæster velkomne til både de store mærkedags-fester men også til kaffe og kage efter en bisættelse. I hverdagene vil vi gerne byde erhvervslivet velkommen til kurser og konferencer i vores nyrenoverede lokaler, og med vores beliggenhed tæt på København og med Degns mosen og Friluftsscenen i ”baghaven”, kan vi skabe de helt rigtige rammer for mange forskellige arrangementer. Bellahøjgaard er jo beliggende op ad en stor skov, og også her kan vi hjælpe med mange sjove aktiviteter for både private og virksomheder, slutter han.

chokolade dessert

Lokale råvarer i sæson

Når man skal holde en fest, spiller også menuen en stor rolle. Det er vigtigt for både indehaverne og for kokkene, at deres gæster kan føle sig sikre på at der serveres velsmagende og årstidsbestemte retter. På Bellahøjgård er kokkene vilde med at arbejde med de friske, lækre råvarer som er i sæson. De køber helst fra lokalområdet, men som minimum altid de danske råvarer, det er af rent og skært princip. Menuen til dit selskab skræddersyes ud fra dine ønsker, og kokkene er altid klar til at råde og vejlede deres gæster i valg af menu, i forhold til årstidens råvarer.

Nutidens Morten Korch

Festlokale, på Bellahøjgård

Den store gård har siden 1682 gået i arv fra generation til generation, og det var først i 1937 Bellahøjgaard blev ombygget til restauration og blev anvendt til selskaber. Bellahøjgaard blev for sidste år overtaget af Michael Lender og Laith og har siden da gennemgået store fornyende restaurationer, dog stadig med respekt for de historiske og eventyrlige rammer. Det er vigtigt for dem begge, at man stadig den dag i dag, får følelsen af at træde ind på en stor gård og spise middag i de herskabelige stuer.

Skal du holde stor fest eller teambuilding for kollegaerne? Læs mere her: på www.bellahoej.dk