Smart overvågning af dit hjem

Er kattene stadig i live, og er huset intakt? Den besked tikkede for nyligt ind på min telefon. Den var fra min nabo, der var på ferie, og jeg havde lovet at passe katte og kigge efter huset sådan hele generelt.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Mon ikke vi er mange, der har oplevet den der lille usikkerhed i maven, når vi ikke er hjemme? Og særligt hvis man får notifikationer i grundejerforeningens facebookgruppe om, at der har været indbrud længere nede ad vejen. Lige her ville det kunne give tryghed at kunne logge ind på sin smartphone, og tjekke billeder eller video fra hændelser i sit hjem.

Forudindstillet automatisk lys og kamera der registrerer bevægelser

Der er mange ting, man kan gøre for at få det til at se ud som om man er hjemme, også selvom man rent faktisk ligger på en strand i solen med en paraplydrink i hånden. Man kan få sin nabo til at komme forbi huset et par gange om dagen og smide lidt affald i skraldespanden, og tænde eller slukke lyset. Men man kan også installere et lysstyringssystem fra WiZ, der kan times så det tænder/slukker efter en normal
døgnrutine, præcis som hvis familien rent faktisk er hjemme.

Hvis du samtidigt tilkobler et kamera, der registrerer bevægelse og optager lyd og billeder, så kan du altid logge ind og kigge efter, om der er ubudne gæster, der roder rundt i jeres hjem. Sådan et WiZ kamera og lysstyringssystem har vi fået en familie til at afprøve hen over sommeren, og her kan du læse, hvad det betød for dem:

Giver ro i maven

– Vores lille familie har det sidste stykke tid stiftet kendskab til, og er blevet fortrolige med WiZ lysstyringssystemet og WiZ indendørs kameraovervågning, og alle – både store og små – er blevet glade for det, fortæller Maria Ejler, der bor med sin familie i Veksø. Hun fortsætter:

– Vi har, siden pigerne var helt små, haft lyset tændt på toilettet, hvis de nu skulle op i løbet af natten. Nu har vi opsat en bevægelsessensor på deres værelse, som tænder lyset i gangen ved bevægelse og slukker det igen efter fem minutter uden bevægelse. Det er altså smart.

– Udvalget af WiZ produkterne er faktisk ret stort, lige frabevægelsessensorer, udendørslamper, indendørs kamera og til et varieret udvalg af pærer og lamper; blandt andet spots, LED strips og flotte filamentpærer, som giver stemningen fra de gamle glødepærer men med moderne teknologi. Det er virkelig fedt med så stort et udvalg.

– Da vi modtog produkterne fra WiZ, gik vi straks i gang med opsætningen og hentede WiZ appen. I appen opretter man herefter de enkelte produkter i de rum, hvor de er placeret. Det er supernemt, hurtigt og simpelt at oprette produkterne i appen, som guider dig igennem det hele, og så er de sådan set klar til brug.

Lys med mange muligheder

– Herhjemme har vi taget farvepærerne i brug på børneværelset, hvor pigerne har en fest over de uendelig mange muligheder for farvet lys, de nu har. De kan i appen vælge en forudindstillet farvekombination som Jungle, Sunset, Party eller Deep Dive, som herefter fylder værelset med farvet lys.

De kan også vælge én farve i den store farvepalet af uendelige farver. Derudover er der også mulighed for at justere på lysstyrken. Pigerne elsker den stemning, lyset er med til at give, når vi f.eks. læser godnathistorie i et behageligt nedtonet pastelfarvet lys, eller når vi danser til musik i Party belysningen.

– I stuen bruger vi de flotte Filament Globe pærer, hvor lyset kan justeres fra alt imellem varm hvid til dagslys. Vi bruger især de forudindstillede muligheder, som giver det helt rigtige lys til alle hverdagens aktiviteter.

Trygt med kameraovervågning

– WiZs nye tilføjelse med et indendørskamera synes jeg personligt er rigtig rart og trygt. Jeg er nemlig lidt af en tænker, som faktisk kan være nået helt ned til stationen, for så at komme i tvivl om, hvorvidt jeg har husket at låse døren, og så må jeg hjem igen og tjekke, selvom jeg egentlig godt ved, at den er låst. Når vi tager på ferie, bliver tankerne selvsagt lidt flere, fordi man er væk i længere tid ad gangen.

Så da vi nu her var afsted på to ugers sommerferie, var det med en anden ro i maven, fordi jeg kunne tilgå WiZ kameraet i appen, som vi havde placeret i stuen, så både døre og vinduer var synlige.

– Det er muligt at live streame igennem appen, men man kan også sætte kameraet i “armed” tilstand og så vil det filme, når det registrerer bevægelse og/eller lyde og sende en notifikation. En anden virkelig smart funktion er, at man kan kombinere kameraet og lyssystemet. F.eks. kan man sætte lyset til at gå i alarmblink, når det registrerer bevægelse/ lyd, så naboer og forbipasserende bliver opmærksomme på
dette. Ydermere kan man i appen oprette tidsplaner, så lyset tænder og slukker på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme.

– Vi er på kort tid blevet rigtig glade for vores nye WiZ lyssystem og indendørskamera, og det er supernemt at styre gennem appen. Vi har også tilkoblet en WiZ fjernbetjening på alle rummene herhjemme, så vi kan justere lyset og styrken overalt. Det er faktisk også muligt at indstille stemmestyring til lyssystemet, men det har vi dog ikke fået afprøvet endnu.

Smart home

Med et WiZ lysstyringssystem kan du programmere lyset i jeres hjem til at tænde og slukke, skrue op og ned for lysstyrken, og endda skifte farve på lyset, så det passer til jeres daglige rutiner. Når I tager på ferie eller weekendtur væk hjemmefra, kan I styre lyset via WiZ-appen, og hvis I har valgt ”feriemode”, vil lyset tænde og slukke, så det ser ud til, at der er nogen hjemme. Faktisk er det muligt at koble et WiZ indendørskamera til dit WiZ lysstyringssystem. Kameraet registrerer bevægelser og lyde i dit hjem, og sender straks en notifikation til din smartphone. læs mere på deres hjemmeside her: www.wizconnected.com/da-dk