Skal I på kør-selv ferie i år? – Ta’ et Shell Card med på farten

På en kør-selv ferie er det nødvendigt at sætte tid af undervejs til at tanke bilen op, uanset om den bruger benzin, diesel eller kWh. Det er ikke altid lige nemt at beregne præcist forbrug på forhånd hjemmefra, da det kan afhænge af trafikken. Men med et Shell Card – og en app – bliver planlægningen nu meget nemmere.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Mere end en million danskere tager hvert år på kør-selv ferie og det er der mange gode grunde til. En af de vigtigste grunde må være den følelse af frihed, man får, når man sætter sig ind i bilen og kører ud i det blå. Nogle familier har hjemmefra lavet en fast tidsplan med indlagte tissepauser og evt. overnatning undervejs, mens andre kører derudaf og booker overnatning undervejs, alt afhængig af trafikken og tålmodigheden – eller manglen på samme – på bagsædet. Men der er dog lige en enkelt en ting, der ikke altid kan planlægges helt præcist, nemlig brændstof eller el til bilen.

Opladning hjemme eller på farten

Shell stationerne i Danmark er drevet af DCC Energi, og udover muligheden for at lade på farten med Shell Card, så kan du også lade derhjemme med DCC Energis hjemmeladeløsning. Her får du en smart og enkel ladeboks – inklusive installation og serviceaftale med drift og vedligeholdelse.

Uanset om man hører til blandt dem, der planlægger bilferien minutiøst hjemmefra, er der stadig lige et lille forbehold i tidsplanen, særligt hvis du kører i el-bil. Det er f.eks. vigtigt at holde øje med bilens forbrug, og det kan være svært at planlægge præcist, da en eldrevet bil bruger strøm efter kørselsforholdene. Så de hjemmefra planlagte opladnings/strække-ben-pauser kan godt blive nødvendige at nytænke.

Hvis man har et abonnement hos en bestemt udbyder, gælder det om at holde tungen lige i munden, og være sikker på, at man har rækkevidde nok til at nå frem til den rigtige ladestander og få lidt nyt juice på bilen. Man kan jo desværre ikke lige hente en portion bærbar strøm på nærmeste tankstation, som man jo kan med en diesel- eller benzindrevet bil. Og mon ikke du selv – eller en, du kender – har prøvet at måtte køre ind til siden på vejen, parkere bilen med nødblink, for at gå den tunge vej mod nærmeste tankstation med en grøn reservedunk under armen?

Kør-selv-ferie i elbil, kontra diesel- eller benzinbil

At tage på bilferie i en elbil er billigere end i en benzin- eller dieselbil. Til gengæld skal der indtænkes flere strække-ben/opladningspauser undervejs. For bare et par år siden, var det nærmest utænkeligt at tage turen ned igennem Europa i en elbil, da de færreste biler havde rækkevidde, der var god nok, og udbuddet af ladestandere ikke var helt ”på plads” endnu. Men i takt med, at der købes flere og flere elbiler, er udbuddet af ladestandere stadigt stigende, og det giver bedre rammer og mere tryghed ved at tage på kør-selv ferie i en elbil.

Det har DCC Energi sat sig for at hjælpe os køreglade danskere med. DCC Energi står bag Shell stationerne i Danmark, og har derudover indgået roamingsamarbejde med mange ladeoperatører herhjemme. Det betyder, at du både kan lade din elbil hos Shell, Q8, F24, E.ON, Clever, Spirii og mange, mange flere steder. Faktisk kan du med et Shell Card fra DCC Energi lade over 11.000 steder herhjemme og ved mere end 600.000 ladestandere i Europa, og der kommer hele tiden flere til.

Shell Card – et kort med adgang til mere end 600.000 ladepunkter

Der findes faktisk et kort, der giver dig adgang til de mere end 600.000 ladestandere i Europa og over 11.000 i Danmark, nemlig Shell Card. I kortet, der til forveksling ligner et almindeligt kreditkort, sidder en chip, som du swiper henover ladestanderne – og vupti, så kan der lades. Det betyder i praksis, at du får adgang til et af Europas største ladenetværk, og på den måde er du ikke afhængig af at finde frem til en helt særlig udbyder, eller at have flere forskellige apps eller ladebrikker klar, afhængigt af hvor du lader.

Til dit Shell Card hører Shell Recharge app’en, hvor du nemt kan logge ind og se, hvor du finder den nærmeste ladestander og du kan nemt planlægge din rute inde i appen. Her kan du også se om ladestanderne er ledige, du kan se prisen pr. kWh, og du se hvor mange kWh ladestanderne giver dig. F.eks. er der lige nu mere end 40 Shell Recharge lynladere at vælge imellem, bare herhjemme i lille Danmark, og der kommer løbende flere til. De lader lynhurtigt, med op til 300 kWh, medmindre der er to biler sat til samme ladestander, så må du nøjes med maks.150 kWh. Men bare rolig, det tager som ofte ikke meget mere end 15 minutter, så har din bil 80 % rækkevidde.

Rabat på el eller brændstof undervejs

Det kan være dyrt at køre mange kilometer, og det er derfor værd at nævne, at med et Shell Card, får du lige nu 15 øre i rabat pr. kWh, når du lader på en dansk Shell station. Hvis du tanker benzin og diesel hos en Shell, Q8 eller F24 station herhjemme, får du 15 øre i rabat.

Kortet er helt gratis at bestille, du behøver hverken at oprette et betalt abonnement eller betale for at oprette en konto. Og når du først har åbnet din konto – hvis du giver Shell tilladelse til at sende dig mails – får du indimellem gode tilbud direkte i din inbox. Samtidig får du rentefri kredit i op til en måned, da du får fakturaen for alle dine køb en gang om måneden. Herpå vil du kunne se den rabat, du har opnået, ligesom du får et nemt og overskueligt overblik over dit forbrug. Du kan læse mere her på deres hjemmeside: www.shell.dk/