Sådan beskytter du bedst huden i solen

Der er forskel på solbeskyttelse til ansigtet, til kroppen og på dem til børn og voksne. Bliv klogere på hvorfor her.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Solens stråler er generelt gode for vores krop og for vores helbred. De fremmer produktionen af lykkehormonet, serotonin, så vi kan jo godt sige, at solen gør os glade. Men solens UV-stråler kan også have negative effekter på vores krop – og netop derfor er det vigtigt, at vi beskytter vores hud mod strålerne, da det kan være farligt at blive solskoldet.

Hvor længe er man beskyttet af hvilken SPF?

Solbeskyttelsesprodukter beskytter huden mod den skadelige UV-stråling, der giver solskoldning eller for tidlig aldring af huden. Tallet på solcremen viser, hvilken solfaktor, også kaldet SPF, solcremen indeholder, og indikerer hvor længe, vi bliver beskyttet imod de ultraviolette UVB-stråler, som er skyld i rødme og solbrændt hud.

Afhængig af vores hud, -hår- og øjenfarve er det forskelligt hvor høj SPF, vi har brug for i solen. En god tommelfingerregel er her, at jo lysere hud, jo højere faktor. SPF 15 betyder f.eks., at det tager 15 gange så lang tid for din hud at blive rød. Hvis du f.eks. kan tåle at være i solen i 10 minutter uden solcreme, kan du med faktor 15 være der i 150 min – forudsat at du har smurt med rigelige mængder.

Igennem mere end 100 år har millioner af mennesker med forskellige hudtyper verden over, sat deres lid til NIVEA, der har udviklet adskillige innovative hudplejeprodukter, lige fra deodoranter til solplejeprodukter. Uanset om det er herhjemme eller på ferien, vi køber vores solcremer, er det ofte NIVEA SUN produkterne vi ser på hylderne.

NIVEA SUN-produktserien indeholder et stort og bredspektret udvalg af solbeskyttelse til både børn og voksne og i både høj og lav SPF. Produkterne bliver stadigt mere og mere miljøvenlige, da flere af flaskerne er lavet af delvist genanvendt plastik, og indholdet passer godt på verdenshavene, da de er fri for UV-filtre.

Hvorfor er der forskel på solcremer til børn og voksne?

Børns hud er forskellig fra voksnes hud, da den er væsentligt tyndere og generelt mere følsom end voksnes hud. Hudens egne beskyttelsesmekanismer er endnu ikke fuldt udviklede. Det er svært at holde børn i ro inde under en parasol, de vil ud at lege i sandet og vandet, og derfor er det vigtigt, at de beskyttes med en solcreme, der er vandafvisende og yder en ekstra høj beskyttelse.

Pas godt på den fine ansigtshud

Vi bruger tid og energi på at passe godt på vores fine og sarte ansigtshud, med daglig rens, serum, øjen-, dag- og natcremer, som en helt naturlig del af vores morgen- og aftenrutiner. Hvorfor ikke gøre det til en god vane, at supplere med at beskytte ansigtshuden med en god solbeskyttelse hver morgen?

NIVEAS UV Face-produkter er specielt udviklet til ansigtshudens behov og efterlader derfor ikke en ubehagelig eller fedtet følelse på huden. De er derfor et godt valg til hverdagsbrug.

Plej din hud efter solbadning

Efter en dejlig dag i solen kan din hud føles rød, øm, varm og kløende. Lige her er det vigtigt at give huden en pause, og passe godt på den. Hold dig væk fra solen for at være sikker på, at huden ikke bliver yderligere solskadet. Brug et koldt kompres til at køle huden ned, eller tag et koldt bad. Huden vil formodentlig være øm og tør, så smør den med et tykt lag aftersun. På den måde køles områderne ned og får lidt af den tabte fugtighed tilbage.

NIVEA SUN UV FACE SENSITIVE CREAM SPF 50+

Specielt udviklet ansigtet og særligt god til sensitiv hud, da den er uden parfume. Indeholder effektive UV-filtre, der giver god solbeskyttelse og fugter huden helt uden at fedte.

Aftersun beskytter ikke din hud mod langvarige solskader, men virker kølende og giver fugt til tørre områder, så huden efterlades blødgjort. Påfør solprodukterne forsigtigt – dup dem på fremfor at gnubbe dem ind

NIVEA SUN SENSITIVE SPRAY SPF 50+

Lindring og beskyttelse til sensitiv hud i solen. Beriget med økologisk Aloe Vera og Jojobaolie, samt parfumefri og vandfast.

NIVEA SUN LOTION PROTECT & MOISTURE SPF 30 SERIEN
Effektiv beskyttelse mod solen og for tidlig hudaldring samt nedsættelse af risikoen for solallergi. Den er vandfast, god til alle hudtyper og giver intensiv fugt til huden.

NIVEA SUN AFTER SUN MOISTURE LOTION

Kølende og intensivt fugtgivende. Den kølende og blødgørende lotion med Aloe Vera og Hyaluron mætter huden intensivt med fugt.

KIDS SENSITIVE SUN LOTION SPF 50+
5-i-1 solbeskyttelse til børn og babyers sensitive hud. Den er ekstra vandafvisende, trænger hurtigt ind og giver øjeblikkelig beskyttelse. Den er parfume fri og god til børns sensitive hud. Fås også i en smart Trigger Spray, med præcis samme egenskaber.