Planlægning af årets ferier

Tanken om årets ferier er en de rare, som man kan lune sig ved, hvis hverdagen er lige slidsom nok.

Af Henriette Rosenthal

Hvis man har planer om at rejse udenlands, kan det ofte betale sig at planlægge ferien i god tid. Prisen på flybilletter til de populære destinationer bevæger sig ikke nødvendigvis nedad, hvis man venter med at bestille til i sidste øjeblik, snarere tværtimod. Hvis man bestiller flyrejsen længe inden afrejse, er der også flere afgange at vælge mellem. Det er en god idé at tjekke, hvad der er inkluderet i prisen på billetten. Hos nogle af flyselskaberne – faktisk en hel del af dem – er bagage, spise- og drikkevarer, eller det at vælge hvor man gerne vil sidde under flyveturen, noget som man tilkøber. Derfor kan billetter, der umiddelbart ser meget billige ud, ende ud med at koste en hel del alligevel.

årets ferier, ungerne dykker

Populære destinationer

Jo før i beslutter jer for, hvor i gerne vil hen på ferie, desto flere rejsetilbud er der at vælge imellem. De populære destinationer er det jo af en årsag. Hvis I er en børnefamilie, der elsker at der er masser af sjov og underholdning for hele familien, og nyder at alt er inklusive i rejsens pris, så er I langtfra de eneste. Er I ude efter sådan en afslappende charterferie, er det med at bestille den i god tid. Det er nemlig altid de mest populære hoteller og værelser, som bliver først udsolgt. Nogle rejsebureauer giver faktisk også en book tidligt-rabat. En yderligere fordel er, at så har man længere tid at glæde sig til ferien i.

Forventningsafstemning

Alle i familien har sikkert en holdning til, hvordan den perfekte ferie bedst skrues sammen. Derfor er det en god idé at forventningsafstemme inde ferien bestilles. Så slipper man for skuffelser og uindfriede forventninger undervejs. Der må ofte indgås kompromiser. Lav nogle gode aftaler om det ønskede aktivitetsniveau og om I eventuelt kan dele jer i flere grupper, afhængigt af temperament, så ferien bliver vellykket for jer alle. Måske kunne løsningen være, at I aftaler hjemmefra, hvor mange dage der skal afsættes til aktiviteter, og hvor mange dage der er ”fri leg”.

Hvordan ser feriebudgettet ud?

Når årets ferier skal planlægges, er man selvfølgelig nødt til at kigge på feriebudgettet, som hurtigt giver et praj om, hvorvidt det er en hjemmeferie i Danmark eller en rejse til fjerne himmelstrøg, der er en mulighed. Det gode er, at den ene ferie ikke nødvendigvis er bedre for familiens sammenhold og glæde over at være sammen end den anden.