Nem aftensmad med pålæg fra køleskabet

Kender du det? Du glemte at tage kød op af fryseren, eller energien til at gå i supermarkedet efter aftensmad var der bare ikke lige den dag… Så er det jo nemt at lave lækker, velsmagende og mættende aftensmad med ingredienser, de fleste af os altid har liggende, nemlig pålæg. Vi har her samlet et par lækre opskrifter, som både er nemme og lige til at gå til – og så er de bare virkeligt lækre. Velbekomme.

Tapas med leverpostej og rødkål

De her små leverpostejshapsere forsvinder med garanti som dug for solen. For de ser ikke bare godt ud, de smager også fantastisk.

Tilberedningstid: ca. 15 min.

Det skal du bruge:

  • 8 skiver flutes
  • 1 Tulip Leverpostej
  • 1 bundt forskellige spirer
  • Friskkværnet peber
  • 100 g rødkål

Sådan gør du:

Skær tynde skiver af flute (eller hvad du lige har i brødskuffen) og rist skiverne til de er gyldne. Lun rødkål og fordel lidt på hver skive flute. Læg en stor spiseskefuld leverpostej ovenpå rødkålen. Pynt på toppen med forskellige spirer og slut af med lidt friskkværnet peber.


Quinoa bowl med Tulip Pålækker kalkunbryst

Til 2 personer

Det skal du bruge:

Quinoa bowl med Tulip Pålækker kalkunbryst
  • 1 pk. Tulip Pålækker Kalkunbryst
  • 200 g kogt sort quinoa
  • 200 g revet frisk rødbede
  • 200 g aspargesbroccoli
  • 1 æble i tern

Dressing:

  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. flydende honning
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og kværnet peber

Pynt:

  • Ærteskud

Sådan gør du:

Riv rødbede groft på rivejern eller Julienne jern. Klargør aspargesbroccoli, halvér dem evt.. Blancheres i kogende vand i 2 min. Skylles i koldt vand og afdrypper. Skær et æble i tern.

Lav dressingen ved at blande æblecidereddike og honning sammen. Pisk olivenolie i til ensartet konsistens og krydr med salt og kværnet peber. Anret i en ”To Go” bowl med sort kogt quinoa i bunden. Top med revet rødbede, aspargesbroccoli, æble i tern. Fordel halvdelen af dressingen over hver bowl. Rul skiver af Tulip Pålækker Kalkunbryst og fordel dem i bowlerne. Krydr med ekstra salt og peber og top med ærteskud.


Salat til roastbeef med stegte rodfrugter, kikærter, grønkål og tahindressing

Det er nemt at sætte stegte rodfrugter og salat til roastbeef – resultatet er en ret, der taler til sanserne, og har masser af smag.

Til 2 personer

Det skal du bruge:

salat med roast beef
  • 1 pk Tulip Pålækker Roastbeef
  • 400 g ovnstegte rodfrugter evt. rest fra aftensmaden dagen før
  • 240 g kogte kikærter, drænet
  • 80 g finthakket grønkål
  • 1 frisk chili, finthakket
  • 50 g granatæblekerner
  • Frisk mynte til pynt

Tahindressing:

  • 1 spsk. tahin
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. chiliflager
  • ½ tsk. spidskommen
  • 3 spsk. olivenolie
  • 0,5-1 dl vand
  • Salt

Tilbehør:

  • Hjemmebagte pitabrød
  • Halve passionsfrugter og friske mangostykker

Sådan gør du:

Hak grønkål og chili fint. Hvis du ikke har tilberedte rodfrugter, så steg dem først og afkøl lidt. Ryst ingredienserne sammen til tahindressing. Tilsæt vand efter ønsket konsistens. Smag til med salt. Bland rodfrugter i mundrette stykker med kikærter og finthakket grønkål i en skål. Vend tahindressing i.

TIP:

Anret til aftensmad i et stort fad eller i to ”to go” bowls. Fold skiver af roastbeef, og læg dem på salaten. Top med finthakket chili, granatæblekerner og pynt med frisk mynte. Du kan bruge alle rodfrugter og kartofler til salaten.


Bruschetta med kylling med ristet bacon, peberfrugt og forårsløg

Bruschetta er en klassisk italiensk appetizer, men retten gør sig også godt som et nemt aftensmåltid.

Til 2 personer

Det skal du bruge:

Bruschetta med kylling med ristet bacon, peberfrugt og forårsløg
  • 4 skiver Tulip Bacon i skiver
  • 2 skiver focaccia-brød
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 8 skiver Tulip Pålækker Sandwich Kylling & Bacon, skåret i halve
  • ¼ rød peberfrugt, skåret i tern
  • 1 spsk. forårsløg, snittet fint
  • 8 kviste frisk koriander
  • 1 tsk. rapsolie
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • Et par dråber tabascosauce
  • ½ tsk. røget paprika
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Byg dit smørrebrød på dit yndlingsrugbrød enten fra bageren eller supermarkedet. Du kan også bage det selv. Tænd ovnen ved 180 °C. Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen indtil de er gyldne og sprøde, ca. 25 min. Lad de ristede baconskiver køle på et stykke køkkenrulle. Rist imens brødet på begge sider på en varm pande i olivenolien. Fjern panden fra varmen og lad brødene hvile heri.

Vend kyllingeskiverne nænsomt sammen med peberfrugt, forårsløg, koriander, rapsolie, hvidvinseddike og tabascosauce i en skål. Smag til med salt og peber. Fordel salaten på de lune brød og top med sprøde skive af bacon. Drys med et let drys røget paprika.


Hjemmelavet knækbrød med Tulip bacon leverpostej og diverse grønt

Til 2 personer

Det skal du bruge

hjemmelavet knækbrød
  • 1 pk. Tulip Bacon Leverpostej
  • 8 stk. hjemmelavet knækbrød
  • Forslag til grønt:
  • Rødbede i julienne
  • Groftrevet gulerod
  • Aspargesbroccoli i mindre stykker
  • Ærteskud
  • Hvidløgsspirer
  • Rødbedespirer
  • Agurk i skiver
  • Æbler i både

Sådan gør du:

Smør alle stykker knækbrød med Tulip Bacon Leverpostej og pynt med det ønskede grønt og spirer. Voilá, lækkert og nemt.

TIP:

Har du travlt, og vil du gerne slippe for rengøring af ovn, så skulle du tage og prøve Tulip Stegt Bacon i skiver. Det er dejlig nemt og smager skønt.


Pizza med spegepølse

Pizza er en livret, alle kan være med på. Denne opskrift er til minipizzaer, men kan naturligvis også skaleres op til en stor familiepizza til aftensmad.

Til 4 personer

pizza med spegepølse

Det skal du bruge:

  • 1 pk Tulip Pålækker Sønderjysk Spegepølse
  • 1 portion pizzadej (hjemmelavet eller færdigkøbt)
  • 100 g tomatpuré
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 1 tsk. salt
  • 1 grøn eller gul peberfrugt
  • 200 g revet mozarella

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 250 °C varmluft. Del en portion pizzadej i otte lige store portioner. Form dem til kugler, og rul hver enkelt ud på et meldrysset bord. Bland tomatpuré, knust hvidløg, sambal oelek og salt sammen. Fordel tomatpuré på hver af de små pizzaer. Fordel tre skiver spegepølse på hver pizza. Skær ringe af peberfrugt, og kom dem på pizzaerne. Drys med revet mozzarella. Bag minipizzaerne på en bagesten eller på en bageplade med bagepapir i ca. 6-8 min., til de er TIP gyldne og sprøde.

Top pizzaerne med spegepølse med en smule grøn pesto eller balsamico glaze. Grønne asparges er også et friskt indspark, der fungerer godt som topping.

Du kan finde mange flere lækre og inspirerende opskrifter til både madpakke, frokost og aftensmad på www.tulip.dk