Nem aftensmad

To børnefamilier har tjekket, om hverdagen glider lettere, når det ikke tager mere end cirka 20 minutter, at få nem aftensmad på bordet. Og her er det faktisk børnene, der har regeret i køkkenet gennem ugen.

Af Henriette Rosenthal

En nemmere hverdag, hvor aftensmaden lander på spisebordet, før børnene er gået sukkerkolde, og derfor propper sig med, hvad der er indenfor rækkevidde. Det får man med en måltidskasse fra Kokkens hverdagsmad. Her har professionelle kokke forberedt måltiderne, så man kun selv skal lægge sidste hånd på måltidet.

Børnene i køkkenet

Sund måltidskasse, nem aftensmad

Maria Jensen overlod køkkenet til Elias på 11 år, og lillesøster Victoria på otte, syntes at det var sejt, at storebror lavede aftensmad.
– Når det er så let at gå til, synes Elias der er præ-teenager på 11 år, at det er fedt at lave mad. Han var med til at pakke Sund Balance måltidskassen ud, og var spændt på hvad der gemte sig i den. Måltiderne var næsten færdigtilberedte. Der var kylling med pesto, bagte rødbeder og spinat med tomater og salattern, græskarsuppe med grøntsagsbrød, creme fraiche med hvidløg og gnavegrønt, krebinetter vendt i rød peber og cornflakes, kikærter og rødbede tapanade og squash med kødsauce og tomatsalat. Virkelig lækker mad, som jeg aldrig selv havde fundet på.

Nem aftensmad

Børn hjælper til i køkkenet. nem aftensmad

– Vi kunne lide det hele, og det var dejlig nemt at gå til, fordi der stod på retterne, hvad man skulle gøre med dem. Derfor var det let for børnene at lave maden. Jeg synes rigtig godt om, at der ikke blev noget madspild.
Derfor tænker jeg, at vi fortsætter med at bestille Kokkens Hverdagsmad Sund Balance måltidskasse. På den måde får børnene også smagt på ting, de normalt ikke er vant til, hvilket er helt fantastisk. Elias kunne lide det hele, men Victoria er meget kræsen, så der var et par af tingene i måltidskassen, hun sagde nej tak til. Hun smagte dog på det hele.

– Jeg synes at måltidskassen gør livet lidt nemmere, fordi alt i den er så nemt at gå til.
For os var det super godt, da vi kommer sent hjem fra arbejde, og børnene fra deres fritidsaktiviteter.
De fleste dage stod maden på bordet i løbet af 25 minutter, og det var rart. En anden god ting ved måltidskassen er, at jeg ofte er ret idéforladt, når det kommer til aftensmad, og altid laver det samme. Det bliver jo kedeligt i længden, fortæller Maria.

Smager på det hele

Ann Rasmussen er mor til Lucas på fem og Laura på syv år, som begge synes, at det er rigtig sjovt at være med til at lave mad. De fik tilsendt en Kokkens Favoritter måltidskasse fra Kokkens hverdagsmad, og børnene gik til madlavningen med stor entusiasme.

– Børnene synes, at det er vildt spændende, når der bliver leveret en måltidskasse. Det er næsten som at få en gave der skal pakkes op. De går meget op i hvad der er i den, og hvordan madplanen ser ud for ugen. De synes at det var sjovt, at de ”fik ansvaret” for madlavningen i den uge vi testede måltidskassen.

Nemt i hverdagen

Nem aftensmad, sund balance måltidskasse

– Jeg synes, at det er en stor lettelse i hverdagen, at maden kommer næsten færdig tilberedt. Det hele er mærket, så det er nemt at gå til, og fremgangsmåden er også godt beskrevet i den man får tilsendt. Så det er ikke kun turen i supermarkedet, man sparer tiden på, men også på meget af forberedelsen i køkkenet.

Hvis det tager for lang tid at få maden på bordet, har børnene tendens til at gå i skabene og pludselig har de spist sig mætte i kiks og andre snacks. Så er de allerede mætte, når aftensmaden kommer på bordet. Med denne måltidskasse tager det højest 20 minutter at få maden på bordet, og det er det nemt at inddrage børnene i madlavningen. De er store nok til både at snitte grøntsagerne og røre i gryderne. Hvis de så snacker undervejs, er det måske i den røde peberfrugt, de er ved at snitte, og det er jo langt bedre.

“Learning by doing”

Nem aftensmad, græskar suppe

– En anden fordel er, at børnene lærer om de forskellige råvarer, og for eksempel oplever, at der er kerner i en peberfrugt, som skal fjernes. Jeg synes, at det er dejligt, at de får skærpet sanserne ved at røre og smage på maden undervejs i madlavningen.

– Når børnene er med til at lave maden, er de også mere ivrige efter at smage de forskellige retter. I denne måltidskasse var der masser af forskellige grøntsager, og fordi børnene var med til at lave maden, smagte de glad og gerne på dem alle sammen, fortæller Ann.