Næsten som nyt

Så er det tid til at slå dørene op, og rykke udendørs. Når det er mørkt, er det nemmere at ignorere, at terrassen ser ”træt” ud med snavsede belægninger, og at husets tag er grønt af alger. Når solen skinner, kan vi se det hele igen, og i stedet for at irriteres over det, så kan du faktisk gøre noget ved det.

Og efterfølgende vil du helt sikkert tænke: hvorfor gjorde jeg ikke det for længe siden?

Af Susanna Johansen

Det var oplevelsen hjemme hos Kathe Jensen, som faktisk ønskede sig nye fliser i indkørslen, omkring huset og på terrassen. En større udskrivning, derfor kontaktede hun Alge-Fri Danmark, som kører landsdækkende, for at høre, om der kunne gøres noget ved flisernes slukørede udseende. Det kunne der, det blev der, og nemt var det da også.

Flyt alle havemøblerne ud på græsset dagen før, og så kommer Alge-Fri Danmark og udfører arbejdet.

– Første del i processen er afrensning af fliserne. Det foregår med den special udviklede børste, som kun renser med postevand. Børsten renser grundigt og dybdegående uden kemikalier, og uden at beskadige flisen. Fliserensen gør fliserne helt fri for alle uønskede belægninger, som alger, mos og flisepest.

– Næste del i processen, som er utrolig vigtig, er desinficering. Efter fliserensen, skal fliserne nu have en desinficering. Desinficeringen lægger sig som et skum ovenpå fliserne. Her trækker den langsomt helt ind i flisen, og fjerner de dybereliggende alger.

Denne del af behandlingen er meget vigtig, da det er med til at modvirke fremtidige grønlige belægninger på dine fliser.
– Sidste del af en fliserens, er imprægnering. Imprægneringen kan ikke påføres lige efter fliserne er blevet renset og desinficeret. Her skal man vente en til to uger efter fliserensningen. Der bruges en imprægnering, som er 100% miljøvenlig, og som derfor hverken skader blomster eller buske. Dette beskytter overfladen optimalt, samt mindsker nye begroninger af alle slags.

Nu er taget pænt igen

Hjemme hos Dea Johansen havde de også besøg af Alge-Fri Danmark, som rensede både fliser og tag.

nu er taget alge fri

– Jeg har boet i huset i snart otte år, og har gjort en masse ved det – både ude og indvendigt. Nu var tiden så kommet til at se nærmere på taget. Taget er nemlig begyndt at være lidt grønt, mere på den ene side end den anden, og det ser bestemt ikke særligt pænt ud.

Alge-Fri Danmark kom algerne til livs med en professionel og miljørigtig algebehandling. De anvender et miljøgodkendt algemiddel, faktisk det eneste miljøgodkendte algemiddel, der findes på det danske marked. Det har en hurtigvirkende og dræbende effekt på de grønne alger.
– Jeg synes, at taget igen er blevet rigtigt pænt at se på, og det er vigtigt for mig. Det er trods alt lidt af en investering, og den vil jeg gerne værne om. Derfor er det helt perfekt for mig, at man kan tegne en serviceaftale hos Alge-Fri Danmark, siger Dea.

Læs mere om Alge-Fri Danmark her på deres hjemmeside: www.alge-fri.dk