Moderigtig med god samvittighed

Dyrevelfærd, omtanke for miljøet og samtidig være med på nyeste skomode, det kan være en svær kombination. Men der findes en vej, hvor vi med god samvittighed kan være moderigtige, have omtanke for dyr og miljø og ikke længere behøver at have ondt i fødderne.

Af Susanna Johansen

“Annonce”

Frederikke Schmidt er designer, indehaver og idekvinde bag de skønne sko og støvler fra Roccamore. Hun fik ideen til Roccamore, da hun var frustreret over udvalget at fine sko til kvinder. Hun mente at man kunne vælge imellem komfort eller design, da de flotteste styles der var på markedet, gav ømme fødder efter alt for kort tid. Hun indgik samarbejde med en ortopæd og sammen har de fået skabt en indersål der er lavet ud fra en kvindefods anatomi, og som støtter foden på bedst mulig vis, når de skal op i den unaturlige stilling der skal til, for at blive båret rundt på et par fine høje hæle. Skoene får hun håndlavede i Italien, og det er ikke helt ufortjent, at Roccamore har fået kælenavn som klodens mest komfortable højhælede sko.

At kollektionerne samtidigt er moderigtige og følger tidens trends, gør jo bare mærket endnu mere interessant for de af os der godt kan lide fornyelse i garderoben.

Roccamore er et bæredygtigt brand

Hos Roccamore laver de ikke de ikke forårs- og efterårskollektioner, men udvikler kun nye modeller, når de ser behovet for det. Det forhindrer nemlig spild. Det populære skobrand er produceret af overskudsmaterialer og det betyder at man er så heldig at få fingrene i limited editions.

I nogle af deres kollektioner, finder du ydermere en QR-kode, som henviser dig til hvilken farm og hvilket dyr der er brugt læder fra. Dette er udelukkende for at vi forbrugere kan sikre os at dyrene har haft en god levestandard og for at fremme bedre dyrevelfærd. Faktisk har de også lavet en kollektion med biologisk nedbrydeligt læder, hvor 80% af læderet nedbrydes på bare seks måneder, og det må da siges at være miljøvenligt.

Komfortable høje hæle

Roccamore støvler

Vi her på redaktionen har fået lov til at prøve de indbydende sko, og vi blev ikke skuffede.
– Jeg må indrømme, at jeg selv efter en ankeloperation for mere end 10 år siden, aldrig troede jeg kunne komme tilbage i høje hæle. Disse lækre sko er udstyret med ortopædiske såler, der former fødderne til at gå så anatomisk korrekt som muligt – og giver op til 44% mere støtte end almindelige høje hæle. Så jeg var lidt fortrøstningsfuld og med god grund. Jeg har været på job en hel dag i høje hæle, hvilket har været et NO GO for mig i mange år. Jeg er solgt og Roccamore har fået en ny kunde. Min ankel gør ikke ondt og jeg har gået i høje hæle lige siden.

Fra sneakers til høje høle

– Jeg fik min kollega Bonnie med på at prøve Roccamores modeller. Faktisk var det hende, der havde fortalt mig at hun havde hørt om mærket og havde læst at folk er rigtigt glade for skoene derfra. Hun har i alle sine ungdomsår altid gået i høje hæle, men efter at have været gravid to gange, og dermed opdaget hvor behageligt det er at gå i sneakers, blev det mere og mere sjældent hun trak i de fine stiletter. Det sker faktisk kun et par gange om året, og jeg har altid skiftesko med, for mine fødder har glemt hvordan man går i stiletter, de gør ondt efter et par timer, udtaler hun.

Hun blev lige så glad for sine ankelstøvler med hæl som hun fik lov at prøve, og jeg lyver ikke når jeg siger at hun næsten har dem på hver dag på job nu, så mon ikke hun også skal ind og kigge på deres udvalg inden længe?

Roccamore er verdens første brand der er produceret med ortopædiske såler. Et brand, der er skabt ved idéen af at forene høje hæle med stødabsorberende såler vi kender fra sneakers. Læs mere om Roccamore her på deres hjemmeside.