Marineret kylling med citrongrøntsager

Marineret kylling med citrongrøntsager

Personer: Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

  • 4 kyllingefileter (2 pakker á 280 g)
  • 800 g skrællede kartofler – i små stykker
  • 1 mellemstor squash (ca. 300 g) – i små stykker 5 rensede forårsløg (ca. 100 g) – i tykke skiver
  • 500 g tomater i både
  • 20 g mandler, grofthakket
  • 4 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret
  • 4 stk. bagepapir (40×50 cm)
  • 1 tsk. fint salt
  • Peber

Marinade

  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. citronsaft, friskpresset
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. hakket, frisk timian eller 2 tsk. tørret
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 knsp. peber
  • Fedtstof til at smøre ovnfast fad

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader.

Begynd med marinaden. Pisk olie, citronsaft, honning, timian og hvidløg sammen med 1 tsk. fint salt og peber. Tag 2/3 af marinaden fra til citrongrøntsagerne og vend kyllingefileterne i resten af marinaden. Lad dem trække i ½ time på køl.

Fordel kartofler, squash, forårsløg, tomater, mandler og timian på de fire stykker bagepapir og fordel resten af marinaden over grøntsagerne. Drys med 1 tsk. fint salt og peber og luk bagepapiret tæt om grønsagerne og sæt pakkerne på en bageplade. Bag pakkerne i ovnen i ½ time. Steg kyllingefileterne på en varm pande i 2 min. på hver side ved høj temperatur. Læg dem i et smurt ovnfast fad og stil dem i ovnen til grøntsagspakkerne og bag yderligere i 8 min. Skær kyllingefileterne i skiver og server med citrongrøntsagerne.

Velbekomme.