Lys, der gør dit liv nemmere

Når baby skal pusles eller ammes om natten, er det vigtigt, at lyset ikke tænder på fuldt blus. Så risikerer man nemlig, at baby tænker: Hej, det er morgen, og nu skal vi lege…

Af Bonnie Jensen

Det er svært at skifte en ble eller varme en flaske i mørke. Samtidigt er risikoen for, at man træder i en legoklods større i komplet mørke, og det gør altså ekstra ondt, når man i forvejen er træt.

Derfor er det jo intet mindre end genialt, at der findes et lyssystem, der kan forudindstilles til lige præcis så dæmpet belysning, som man ønsker. Og hvis det skal være rigtigt smart, så kan man tilslutte lyset til en bevægelsessensor, så lyset tænder helt automatisk, når du bevæger dig hen mod babys seng, og selv slukker igen, når du er uden for rækkevidde.

Intelligent lys

Navnet på lysstyringssystemet er WiZ, og udover at man kan indstille lyset i den styrke, man ønsker, kan man også time sit lys i en app på telefonen, så det slukker og tænder på de forudindstillede tidspunkter, du har valgt.

Det er ikke kun på børneværelset, at lysstyringssystemet er smart. Faktisk kan du skifte imellem hele 16 millioner farver, hvis du installerer en WiZ color-pære i dit hjem. Ud over statisk lys er der mulighed for at vælge mellem flere dynamiske belysningsscener, såsom ”Fireplace”, ”Candlelight” eller endda ”Forest”, hvis man ønsker ekstra hyggebelysning i stuen i de mørke aftentimer, når der skal slappes af i sofaen.

I appen er det muligt at tilpasse lyset i en døgnrytme-funktion, så lyset automatisk tilpasses den lysstyrke og temperatur, der passer til de forskellige tidspunkter på dagen. Man kan f.eks. også selv vælge at have varmt, dæmpet lys om aftenen inden sengetid, og det kolde og skinnende hvide lys med blåt skær, når der skal gøres rent eller være ekstra lyst.Der er med andre ord rigeligt med muligheder for at skifte imellem lysstyrkerne og tonerne.

Bange for mørke

Mange børn synes, at det er hyggeligt at falde i søvn til dæmpet belysning, og andre er bange for mørke. Med en WiZ pære kan du programmere lyset til at slukke en times tid efter, at barnet er puttet, hvis du altså er sikker på, at dit barn sover natten igennem.

WiZ pærerne findes i flere forskellige fatninger og størrelser og passer til de fleste lamper. Hvis der ikke lige er én, der passer ind i dit barns yndlingslampe, kan man sætte lampestikket ind i en smartplug, der sættes i stikkontakten, og så kan man tænde og slukke for selv almindelige lamper via appen.

Styr lyset via en app

Med en WiZ pære kan du styre lyset fra en app på din telefon eller med stemmen via en smart assistent som Google Home, Siri Shortcuts eller Amazon Alexa. Det er nemt at tilslutte og bruge WiZ, fordi det ikke kræver andet end dit Wi-Finetværk. Pæren skal bare skrues i lampen og registreres i appen, og så kan du styre lysets styrke, stemning og farve via din app, endda også når du ikke er hjemme.

WiZ pærerne kan også styres med en fjernbetjening, en WiZmote, hvis man ønsker dette i stedet for sin app. I WiZ-appen kan du oprette de forskellige rum i hjemmet og indstille dem til de lysstyrker og farver eller temaer, du ønsker. Du kan endda aktivere ”ferie-modus”, hvor lyset simulerer, at der er nogen hjemme på bestemte tider af døgnet, så tyvene ikke udser sig jeres hjem til deres næste besøg.