Livskvalitet

Søvnvaner varierer fra person til person, men hvis du har sovet dårligt – ja, så påvirker det din daglige gøren, indlæring, stress, og bestemt også din sundhed.

Af Susanna Hochheim

Vidste du, at sengetøj faktisk også er en vigtig ting at fokusere på, hvis du ønsker den bedst mulige søvn? Man kan købe den bedste dyne, og bruge lidt ekstra på den perfekte seng, men når dét så er på plads, så spiller dit valg af sengetøj faktisk også en stor rolle, for sengetøjet bidrager til at skabe et mere behageligt sovemiljø. Det er derfor vigtigt at vælge det sengetøj, som passer bedst til dit personlige behov.

Sengetøj lavet i bambus

Hos Søvn & Comfort, som er Vestjyllands største specialbutik, ved de hvad de taler om. De har nemlig bl.a. specialiseret sig i, hvordan vi får den bedste søvn, uanset hvad vores behov nu måtte være. Og sådan har det været siden 1994, hvor Flemming V. Kristensen valgte at åbne sin sengebutik, og senere også en webshop.

Hos dem kan du altid hente råd og vejledning til, hvordan lige præcis du og din familie får den bedste søvn. Her finder du bl.a. Danmarks største udvalg af bambussengetøj. Deres bambussengetøj er af en utrolig høj kvalitet og er i et blødt og lækkert materiale. Dette er altsammen med til at give dig en udsøgt komfort, når du sover i det. De betegner også deres bambussengetøj som værende absolut luksus-sengetøj.

Bambussengetøj er ikke uden grund elsket af mange familier, for bambus besidder mange fordele. En af de mange fordele er, at det er svedabsorberende. Det betyder, at når du om natten sveder og har det varmt, så er bambussen med til at lede varmen og sveden væk fra din krop. På den måde vil du opleve, at du måske ikke længere vågner om natten, fordi du er ved at gå til af varme, eller at du har svært ved at falde i søvn, fordi du har det for varmt.

Så er du en af dem der har det varmt og sveder om natten, så kan det anbefales, at du prøver at skifte til bambussengetøj. Faktisk har det også den modsatte effekt, for er du en af dem, der fryser, så holder sengetøjet også på varmen. Så der er tale om en dobbelt effekt.

Antibakterielt

Endnu en fordel ved bambus er, at det er antibakterielt, hvilket betyder, at husstøvmider og andre levende organismer har svært ved at leve i sengetøjet, da det leder sved og varme væk. Det betyder, at sengetøjet derfor altid er tørt, og da husstøvmider lever bedst i fugtige områder, lever de dårligt i bambussengetøj.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, så derfor er det også prøvet af hos to familier, for at se om det virkelig kan være rigtigt, at sengetøjet kan have så stor en effekt.

Hjælp til teenageren

Hjemme hos familien Jensen, hvor der både bor teenagere og forældre, har de alle været spændte på at teste sengetøjet. Deres teenagesøn har længe døjet med nattesved, men det er heldigvis fortid, for den unge mand nu. Kate Jensen fortæller, at udover varmeproblemerne derhjemme, som nu er løst, så er bambussengetøjet blevet deres førstevalg.

For når man har en sensitiv eller lidt uren hud, som mange unge mennesker døjer med, så er det jo genialt med antibakterielt sengetøj. Det bedste ved det hele er, at det samtidigt føles og ser ud som om man er tjekket ind på et fem-stjernet hotelværelse, og hvem elsker ikke at sove i sengetøj, der er lækkert, blødt og føles som om man vågner op på et luksushotel hver dag.

Silkeblød søvn

Hjemme hos undertegnede er soveproblemerne blevet til et stå-op-problem, da det kan være svært at komme ud af sengen om morgenen, når man ligger i noget, der er så lækkert. Sengetøjet er silkeblødt, og man hverken fryser eller sveder. Temperaturen er lige præcis som den skal være under dynen. Jeg selv er imponeret over de små finesser, der er ved selve sengetøjet. For du vil opleve, at bl.a. kanten på sengetøjet er lidt tungere, og at dynen kan bindes indvendigt i hjørnerne, hvilket får dynen til at blive, hvor den skal, så du kan få din søvn, uden at dynen er endt i bunden af betrækket.

Vi er ret forskellige derhjemme – den ene fryser om natten, mens jeg selv har det ret så varmt, men det vigtigste er, at vi har alle nu har fået vores nattesøvn tilbage.

Hvor meget søvn har vi brug for?

Det er forskelligt fra person til person, men i gennemsnit har vi brug for 7-9 timers dyb søvn hver nat for at kunne fungere optimalt. Når aftenen nærmer sig, og mørket falder på, aktiveres vores produktion af søvnhormonet, melatonin. Dog er der en del ting, der kan forstyrre den proces – også når vi ER faldet i søvn. F.eks når vi ikke kan give slip på vores tanker og bekymringer i forbindelse med både arbejde, familieliv og sociale aktiviteter.

Og så er vores overforbrug af elektroniske apparater som f.eks. fjernsyn og mobiltelefonen også en stor synder i forhold til at forstyrre vores nattesøvn.

Hvorfor sove med bambussengetøj?

Sengetøj af bambus har den samme blødhed som andre sengetøjstyper, men det er langt mere modstandsdygtigt og holder længe, selvom det bliver vasket ofte. Det gør sig særligt gældende, hvis man sammenligner med både bomulds- og silkelagener.

Bambus er mere miljøvenlig end bomuld

Det er ingen hemmelighed, at bambus vokser utroligt hurtigt. Det er nemt at dyrke det, da det kræver meget lidt vand, og det betyder blandt andet, at der er mindre miljøbelastning forbundet med bambus end f.eks. bomuld.

Bambus er ideelt for dig, der døjer med allergi

Bambussengetøj mere skånsomt over for huden, hvilket gør det ideelt for dig, der har eksem eller andre former for allergi. Det har antibakterielle egenskaber, hvorfor det ligeledes er modstandsdygtigt over for lugtfremkaldende bakterier.

Læs mere her på Søvn & Comfort hjemmeside: www.sovn-comfort.dk