Kreta – himmerige på jord

Oliven, tzatziki og tomatsalat, er noget af det de fleste af os forbinder med Grækenland. Men på Kreta er mulighederne uendelige. Her findes der nogle af de flotteste sandstrande, store indbydende hoteller og dejlige varme temperaturer det meste af året.

Af Bonnie Jensen

I et af de smukkeste områder på Kretas nordkyst, kun en halv times kørsel fra Heraklion lufthavn, finder du det skønneste hotel med måske en af Kretas bedste sandstrande. Hotellet er beliggende tæt på den lille by Fodele, der er kendt som fødeby for den verdensberømte maler, Dominikos Theotokopoulos, også kendt som El Greco.

Stranden er privat og kun til brug af hotellets gæster. På hotellet, Fodele Beach Resort finder du swimmingpools i flere størrelser, til børnenes store fornøjelse. Her er en all inklusive restaurant der serverer morgen-, middag- og aftensmad, hvor maden nydes med udsigt udover havet. Hotellet byder også på to a la carte restauranter, en græsk inspireret og en italiensk inspireret.

Når børnene har badet og leget hele dagen, og de voksne skal have en drink der er fint pyntet med paraplyer, findes der flere forskellige hyggelige barer at vælge i mellem og de er beliggende både inden og udendørs, hvor man kan nyde solnedgangen over bjergene. Hotellet er bygget op ad et højt bjerg, og oppe på toppen er der fri adgang til det sjoveste vandland, der byder på masser af rutsjebaner for legebørn i alle aldre.

Hotel på stranden

Vi har været på besøg på hotellet, og på køreturen derud, fik vi en forsmag på, hvad øen havde at byde på. Overvældende bjerge med appelsin- og olivenlunde, fritgående geder der vandrede på skråningerne, små hyggelige huse der så ud som om de var bygget op ad bjergene.

Ved første øjekast ser hotelområdet ud som om der er sprængt hul i bjergene lige ved stranden, og her har man placeret et hotel der sniger
sig ned ad en bjergskråning, der til sidst munder ud i den skønneste strand, med liggestole, parasoller, fine sandkorn og masser af bølger. Et
smukt syn, og forventningerne til ferien stiger med det samme. Hotellet er bygget som er ferieresort, hvor der findes alt hvad ethvert hjerte kan begære.

Store lækre velindrettede værelser, der næsten alle har den smukkeste udsigt udover havet. Flere poolområder, så man kan vælge, om man vil slappe af ved den store pool med musik og masser af underholdning. Eller om man foretrækker det mindre poolområde, der ligger længere nede, tæt på stranden. Her er der helt stille, og masser af fred og ro til at læse i en god bog. Eller måske skal der lidt fart over feltet, så kan turen gå lidt op ad bjerget til det fantastisk sjove vandland, eller til et spil tennis eller minigolf.

Hotellet fandt vi via en søgning på internettet, hvor vi blev lovet en ferie i smukke omgivelser med masser af afslapning. Vi er før blevet skuffede over hvor gode billeder,vi har set, for herefter at lande på destinationen og opdage at der er blevet pyntet en smule på virkeligheden. Så vi har lært at lægge en dæmper på vores forventninger hjemmefra. Men vi blev ikke skuffede, tværtimod. Vi fik luksus i skønne omgivelser. Hotellet er simpelthen så lækkert, detaljeret og gennemtænkt, at vi blev mere end positivt overraskede da vi ankom. Hjemmefra havde vi bestilt havudsigt, og det betyder som regel, at man kan se havet. Vores værelse lå så tæt på vandet som det fysisk er
muligt, og om natten faldt vi i søvn til lyden af skvulp fra havet, når det mødte sandet, og om morgenen kunne vi på et par minutter ligge ude i en solseng i vandkanten.

Græsk mad

Hotellet er et all-inklusive hotel, der betyder, at al mad og alle drikkevarer er inkluderet i prisen. Og det betyder på dette hotel, at der er buffet tre gange om dagen, og flere cafeer/barer, hvor man kan hente gratis snacks, is, sodavand osv. hele dagen, så sulten er man aldrig. Udover dette findes der to a lá carte restauranter, hvor man bestiller via menukortet, her skal man dog selv betale for sin vin. Buffet restauranten, hvor alt et inkluderet, tilbyder et overdådigt udvalg. Retterne er smukt og fantasifuldt pyntet, og råvarerne er friske og
lækre. Uhm, de græske tomater er bare meget bedre, end hvad vi kender hjemmefra, store og fyldt med smag. Her er græske specialiteter, retter med internationalt præg, og så har hotellet en italiensk kok ansat, der laver de lækreste pastaretter. Temaet for aftenens menu skifter hver dag, så udover de sædvanlige lækkerier, erder altid noget nyt på menuen der skulle prøves. Min mand, med græske rødder, skulle smage på alt i buffeten, og han sammenlignede maden på hotellet med mad fra nogle af de bedste græske restauranter han havde prøvet.
Udover buffeten, var der et “varmt hjørne”, her stod der hver dag to kokke og tilberedte nye spændende retter.

Om morgenen kunne det være nylavede pandekager, til frokost kunne det være pasta og fisk, til aften kunne det være pizza direkte fra den rygende ovn, nystegt souvlaki, eller lam.

Underholdning

På hotellet er der tilknyttet et animation- team, der er ansat med det ene formål, at gøre gæsternes ferie sjovere og bedre. De har en børneklub, hvor børn i alderen 5-12 år kan komme og lege under opsyn af en voksen. De arrangerer aerobic i poolen og i vandkanten på stranden. De laver sjove lege med gæsterne, de arrangerer beachvolley, og andre forskellige konkurrencer såsom bordtennis-, tennis- og minigolf turneringer.

De optræder med et velplanlagt underholdningsshow for hele familien stort set hver eneste aften. De arrangerer minidisco for børn, og den ene aften var der disconight for de voksne, hvor vi dansede med vores børn et par timer. Det er ikke så ofte det sker derhjemme, så det nød vi. I nogle af deres aftenshows, udvælger de en masse børn blandt gæsterne, der øver med dem hele dagen, for til sidst at være med i forestillingen om aftenen.

Ikke for gangbesværede

Hotellet er bygget på en bjergskråning, der gør at hotellet har mange niveauer og trapper. Ved flere af niveauerne er der opsat små overdækkede læ-steder med stole og borde. Her kan man sidde og nyde den smukke udsigt, der ændrer sig i takt med at du bevæger dig længere og længere opad. På øverste niveau finder du vandlandet, som du bliver bragt til af hotellets eget, lille tog der har afgang hvert 10 minut. Du kan også være heldig at møde en hotellets små golfbiler, hvor chaufføren tilbyder at køre dig.