Kom i løbeform

Det kan være svært at komme i gang med motionen, men hvis du drømmer du om at kunne løbe 5 kilometer, kan du læse med her. Her får du nemlig et enkelt, men særdeles effektivt løbeprogram krydret med gode råd, så du på bare ti uger vil være i stand til at løbe 5 kilometer.

Af Susanna Hochheim

Er du en af dem, der synes, at det lyder helt uoverskueligt at kunne løbe 5 kilometer, men som rigtig gerne vil i form? I stedet for at tænke på det mål, du gerne vil nå, så prøv at fokusere på bare at komme i gang. Når du først har taget det første skridt, og kan mærke en lykkerus af endorfiner, så bliver det nemmere at tage et skridt mere, og så lige et mere…

Her får du 4 tips til at komme i gang med at løbe

Start roligt op

Løb bliver først en succesoplevelse, når du kan gennemføre programmet. Du får mere motivation, når du mærker fremskridt. Du undgår skader, fordi du lader kroppen udvikle sig i et fornuftigt tempo. Muskler forbedrer sig væsentligt hurtigere end væv og sener, hvilket betyder, at hvis du lægger for hårdt ud, kan du ende med at få løbeskader, og så løber du ingen steder. Så tag den med ro i starten.

Supplér med styrketræning

Du belaster kroppen, når du kaster dig ud i noget nyt. Det er derfor en god idé at supplere din løbetræning med core- og styrketræning. Når du styrketræner, undgår du ensformig belastning, og du styrker kroppen generelt til længerevarende arbejde. Du hjælper altså din krop på vej til at kunne løbe 5 kilometer eller længere.

Kom ud ad døren

Du fortryder aldrig en løbetur. Til gengæld kan du ærgre dig længe, hvis du ikke kommer afsted. Så hvis du føler dig træt og uoplagt en dag, hvor du egentlig havde planlagt at løbe, så løb en langsom eller kort tur. Det er bedre end slet ikke at komme afsted, og du vil være glad
for du gjorde det.

Løb sammen med andre

Når du har en aftale om at løbe sammen med andre, er det sværere at springe træningen over. Så hook op med en ven eller meld dig ind i en løbeklub. Du vil også opleve, at det sociale er en faktor, der lokker og får dig afsted.