Klassisk vildsvinekølle
Det skal du bruge (6 pers.)
- 1 vildsvinekølle 2-2,5 kg.
- 4 løg i både.
- 4 gulerødder i skiver.
- 2 hele hvidløg, skåret i halve.
- 1/2 selleri i tern
- Evt. en pakke bacon.
Sauce til vildsvinekøllen
- 100 gr. tørrede tranebær.
- 100 gr. pinjekerner.
- 1 spsk. dijonsennep.
- revet skal fra 2 citroner.
- 1/2 liter piskefløde.
- salt og peber.
Sådan gør du
Stegetid: 75 min. pr. kg ved 125 grader i en bradepande.
Gnid køllen ind i olie og krydr med salt og peber, læg den på bradepanden. Er vildsvinekøllen uden særlig meget fedt, kan der lægges baconskiver oven på vildsvinekøllen. Når køllen har stegt den halve stegetid, fjernes baconskiverne og lægges ned i bradepanden. Tilsæt tilbehøret i bradepanden og hæld 1-2 liter Vand eller fond ved.
Lad køllen stege videre i ca. 2 timer og herefter tages den ud. Dæk køllen med sølvpapir og lad den hvile i en time, så bliver den mest saftig.
Sauce:
Væden fra bradepanden hældes op i en gryde og koges igennem i 5 min. og Sigtes derefter. Tilsæt 100 gr. tranebær og 100 gr. ristede pinjekerner. Til sidst tilsættes 1 spsk. dijonsennep, skal fra 2 citroner samt 1/2 liter piskefløde. Koges godt igennem, blendes godt og sigtes. Smages til med salt og peber.
Find inspiration til lækkert tilbehør til vildsvinekøllen her:
Blomkål, jordskok & gulerod a la creme