Klar til sommer i nye sandaler

Foråret er godt i gang og børnenes latter høres fra haver og legepladser. På fortovene suser børn afsted på løbehjul og hinkeruder i mange farver vidner om, at foråret har været ventet med længsel. Det samme har forårets lettere påklædning og fodtøj. Det er er endnu en gang tid til at købe sandaler, så børnene kan sprælle med tæerne i fri dressur. Her får du en guide til sommerens bedste køb af sandaler til dit barn.

Af Henriette Rosenthal

Sandaler fra GrowingFeet til foråret

De fleste børn har en begrænset mængde af fodtøj til en forårs-/sommersæson. Det kan være et par ”sneaks”, et par gummistøvler og et par sandaler, der skal holde til hele sæsonen, for til næste år er både barn og fødder vokset et par størrelser, og så skal der igen købes nyt fodtøj. Derfor er det vigtigt, at ”ramme rigtigt”, når junior skal ekviperes med nye sandaler.

Sandaler til din baby

Når du køber sandaler til en baby, er det vigtigt, at sandalen har en fast hælkappe, der giver en god støtte til de første usikre skridt. Du vil opleve at de fleste begyndersandaler går lidt højere op om anklen end normale sandaler og det er for at give den optimale støtte. Derudover skal sandalen sidde til omkring anklen, så foden ikke svupper. Snuden skal være lukket, så de små tæer beskyttes.

Lukkede sandaler

Når du køber sandaler til et mindre barn på 2-4 år, anbefaler vi stadigvæk, at sandalen har en fast hælkappe, så den sidder godt til omkring hæl og ankel og støtter foden. Ligeledes er det en god idé at vælge en lukket sandal, så tæerne er beskyttet. Vores erfaring er at drenge ofte fortsætter med lukkede sandaler til de er 5-6 år, mens pigerne begynder at få åbne sandaler fra 4-års alderen.

Gule forårs sandaler fra GrowingFeet

Hvor meget vokser dit barns fod?

Det er individuelt hvor meget og hvornår dit barns fødder vokser, men i gennemsnit vokser børn så meget:

  • Baby 0-2 år vokser ca. 2 cm /år
  • Børn 2-6 år vokser ca. 1½ cm /år
  • Børn 6-12 år vokser ca. 1 cm /år