Klar til skolestart

Sommerferien står for døren og efter den, venter en helt frisk skolestart. Som forældre er der flere ting vi kan gøre, for at hjælpe poderne til en god skolestart.

Af Henriette Rosenthal

Hvilken skoletaske?

Vælg en skoletaske der ikke i sig selv er tung. Det skal den nok blive når der kommer bøger i. Når børn cykler til skole, kan tunge tasker udgøre en risiko i trafikken, hvis de ikke bæres på ryggen. Dertil kan de mange stillesiddende timer på skolebænken, kombineret med
tunge tasker, være hårde for barnerygge.

Det er sjovt at læse

I dag bliver børn yngre og yngre, når de får mobiltelefoner og computere, som de ikke kan bruge med mindre, de kan læse og skrive. Prøv derfor gerne at stimulere dit barns interesse for ord og læsning.

Ekstra madpakke

Skoledagene er lange. Derfor er det en god idé at lave en ekstra madpakke, med lidt frugt, groftskårne grøntsager og godt brød, som barnet kan spise, når blodsukkeret ryger i bund sidst på skoledagen.

Håndvask

Før sommerferien lærte vi alle, hvor vigtigt der er at vaske hænder flere gange om dagen. Måske ville det være en god idé at opfriske denne viden hos dit kommende skolebarn. Selv om truslen om Coronavirus ser ud til at være mindsket, begrænser god håndhygiejne også smitte af andre sygdomme.

Praktiske sko

Har I øvet at binde snørebånd med barnet? Ellers er det oplagt at vælge børnesko med velcrolukning, for det kan selv de mindste håndtere. Det er ikke sjovt at være den sidste ”mand” i skolegården, når det er frikvarter, bare fordi skoene driller.

Tynde eller tykke blyanter?

Hvis finmotorikken er lidt usikker, er tykke blyanter, nemmere at bruge end tynde. De tre- og sekskantede blyanter er bedre end runde, for de giver et bedre greb og gør det lettere at holde rigtigt. Stifterne bør ikke være for hårde, for børn trykker typisk hårdt, og så går papiret let i stykker.

Madkasse med flere rum

Når skolebarnet skal have mad og snacks med til hele skoledagen, er det en god idé at vælge en madkasse, der er opdelt i flere rum. Så kan barnet have snacks eller frugt adskilt fra de øvrige madvarer. Det er nemlig ikke sjovt at åbne en madpakke, hvor det hele er blandet sammen.

En tæt drikkedunk

Når I vælger en drikkedunk så tjek, at den holder tæt, så der ikke drypper væske ud i tasken. Den skal være let at drikke af, god at holde på og kunne tåle at blive moslet rundt med. Tjek at drikkedunken er fri for ftalater og andre skadelige kemikalier.

Et godt penalhus

Det nemt for barnet at finde de rigtige skriveredskaber i et af de flade penalhuse med elastikker, der holder hver ting fast på sin plads. Penalhuset er et vigtigt arbejdsredskab i barnets skoledag, og skal derfor efterses jævnligt, for måske bør indholdet suppleres af nye sager.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments