Jul i Tivoli i København

Jul i tivoli er en årlig begivenhed, som vi var så heldige at være inviterede med til og det var præcis så hyggeligt som det plejer. Vi startede på Anarkist bar hvor vi fik serveret lidt lækkert til maven og ganen. Herefter gik vi en tur i den smukke have og så al den fine julepynt.

Traditionen tro, startede Tivoli deres julesæson med juletræstænding og i år var det skuespilleren Rasmus Botoft der havde æren af at tænde lysene på det smukt dekorerede træ.

Af Marlene Permin.

Allerede inden juletræstændingen var pladsen fyldt med folk i alle aldre og der var spænding og forventningsglæde i luften. Duften af gløgg og julebag spredte sig i luften fra de hyggelige boder omkring koncertsalen, og da julemanden trådte frem, ville begejstringen fra de små ingen ende tage.

Efter hyggelige optrædener fra bla. Tivoli Garden og nissebørnene der optræder i glassalen, med forestillingen ”det magiske julebånd”, var det tid til at tænde træet. Rasmus Botoft og Julemanden talte ned fra 10 og med begejstring fra publikum, var der ikke et øje tørt, da det smukke træ blev tændt.

Det 12 meter høje juletræ foran Koncertsalen er iklædt 235 kæder med 35.250 lyspunkter, og der har været brug for 5 medarbejdere og 6 dage til at pynte træet.

Jul i Tivoli er Hjerternes fest.

Årets tema i Tivoli er hjerternes fest, og Tivoli har tændt op i en million lyspunkter, rundt omkring i haven og præsenterer nye lys og snescenografier, bla. ved Tivoli Søen, hvor vi om aftenen oplevede et drømmeunivers af lasere, ild, røg, vand og lys – ledsaget af Tjajkovskijs betagende og karakteristiske musik fra Nøddeknækkeren. Det største træ i Tivoli står ved søen og er pakket ind i frostklart og vinterhvidt lys, og bliver med garanti et eftertragtet Instagramspot, da det er den perfekte baggrund til smukke billeder.

Fotostien

Ved Tivoli Søen kunne vi gå igennem en lystunnel, igennem fotostien med mange forskellige fotomuligheder, som fx billedrammer man kan stikke hovedet ind i. Derudover kan man også gå på jagt efter de 16 forskellige tema-juletræer, der står rundt i haveanlægget, alle pyntet med inspiration efter, hvilket sted i Tivoli de står.

Jul i Tivoli strækker sig ‪fra d. 19. november til den 2. januar 2022 og du kan se hele deres program her på deres hjemmeside: www.tivoli.dk