Intelligent lys til alle hjemmets rum

Tilpas lyset efter de skiftende behov i løbet af dagen.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Ville det ikke være skønt med lys, der tænder, hvis du beder om det, f.eks. når du kommer hjem med hænderne fulde af indkøbsposer? Eller at lyset tænder på svag lysstyrke, når yngstemanden skal ud at tisse i løbet af natten? Det findes faktisk.

Ved hjælp af WiZ lysstyringssystemet kan du indstille lysene i de forskellige rum til den lysstyrke, du ønsker, og programmere tænd/sluk tider på en app på din telefon. Faktisk kan du også skifte imellem hele 16 millioner farver, hvis du installerer en WiZ color-pære i dit hjem.

Ud over statisk lys er der mulighed for at vælge mellem flere dynamiske light-modes, såsom ”Fireplace”, ”Candlelight” eller endda ”Forest”, hvis der skal hygges lidt ekstra i hjemmet.

Der er også en døgnrytme-funktion, der automatisk tilpasser lysstyrke og -temperatur til tidspunktet på dagen. Der er med andre ord rigelige muligheder for at lege med lyset.

Til ammetid og natteroderi

Når de små skal pusles og ammes om natten, er det bedst at det foregår i dæmpet belysning – især, hvis man er glad for at få så meget nattesøvn som muligt med en baby i huset. Med en WiZ-pære i lampen på børneværelset kan man nemt dæmpe lyset til de rolige stunder, og når den lille i de vågne dagtimer har brug for godt lys at lege i, skruer man op for lysstyrken i den samme lampe, der for et øjeblik siden fungerede som vågelampe.

Mørkeræd

Nogle børn er bange for mørke, og bryder sig derfor ikke om at ligge alene på et værelse med helt slukket lys. Her er det oplagt at dæmpe lyset og måske ovenikøbet skifte over til en rolig og varm, hyggelig nuance. WiZ-pærerne findes i flere forskellige fatninger og størrelser,
men hvis der ikke lige er én, der passer ind i dit barns yndlingslampe, kan man sætte lampestikket ind i en smartplug, der sættes i stikkontakten, og så kan man tænde og slukke for lampen via appen.

Nemt at tilslutte

Med WiZ-pærer kan du styre lyset fra en app på din telefon eller med stemmen via en smart assistent som Google Home, Siri Shortcuts eller Amazon Alexa. Du kan også få en bevægelsessensor, så lyset tændes automatisk, når du bevæger dig indenfor radius. Det er nemt at tilslutte og bruge WiZ, fordi det ikke kræver andet end dit hjemme Wi-Fi-netværk. Pæren skal bare skrues i lampen og registreres i appen, og så kan du styre lysets styrke, stemning og farve via din app, endda også når du ikke er hjemme. WiZ-pærerne kan også styres med en fjernbetjening, en WiZmote, hvis man ønsker dette i stedet for sin app.

I WiZ-appen kan du oprette de forskellige rum i hjemmet og indstille dem til de lysstyrker og farver eller temaer, du ønsker. Du kan endda aktivere ”ferie-modus” hvor lyset simulerer, at der er nogen hjemme på bestemte tider af døgnet – genialt når man er på ferie.