Inspiration til lækre måltider med økologiske kyllinger

Når man køber en dansk økologisk kylling fra De Danske Familiegårde, køber man så at sige velfærd.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

De er nemlig opdrættet af dedikerede landmænd, der giver kyllingerne et rigt dyreliv, hvor de både kan være ude og inde. De økologiske kyllinger har adgang til naturen og dermed fri adgang til græs, vand og økologisk foder. Kyllingerne er Ø-mærket og anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Kyllingerne fra De Danske Familiegårde er alle født og opvokset i Danmark, hvilket giver dem et langt mindre klimaaftryk end dem, der er importeret. Derudover er de af en langsomt voksende race og opdrættet uden brug af antibiotika.

Mini Club sandwich med kyllingepålæg, avokado og grillet squash

Club sandwich er en klassisk og elsket spise. Her får du vores bud på små delikate mini Clubs, hvor den skønne smag af saftigt kyllingepålæg, karry og sprød bacon, bliver løftet til et højere niveau. De er en sand nydelse, delikate, små og frække. Server dem til snack hygge med veninderne, reception, skovtur m.m.

Arbejdstid: 25 min.

Til 4 mini Clubs

Ingredienser:

  • 2 pk. sandwich kyllingeskriver med klassisk smag
  • 8 skiver bacon
  • 1 lang baguette
  • Karrycreme
  • 6 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. æbleeddike
  • 1-2 tsk. ketchup
  • 2 tsk. rørsukker eller honning
  • Salt og peber
  • Sprødt knas og frisk grønt
  • 1 bakke frisk baby spinat
  • 1-2 små rødløg
  • 1 agurk
  • Ærtespirer
  • 1-2 avokado
  • Grillede squash
  • 1 squash
  • God olivenolie
  • Æbleeddike
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Rør alle ingredienser til karrycremen sammen, og smag til med karry, rørsukker, salt og peber. Skyl squash, agurk, ærtespirer og babyspinat. Avokadoer halveres, ordnes og skæres på langs i tynde skiver. Skær agurk på langs i tynde strimler, brug et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Rødløg skæres i tynde skiver. Bacon steges sprøde enten på en pande eller i ovnen, og lægges til afdrypning. Skær squash i tynde skiver på langs, smør dem med lidt olie og æbleeddike, og steg dem, til de er gyldne. Krydr dem med salt og peber og lad dem afkøle.

Skær skiver af baguetten og smør dem med olie. Rist dem på en brødrister eller i ovnen, de skal ikke være alt for hårde. Byg mini Clubs’ne op: smør brødet med karrycreme og læg 2 lag af de forskellige ingredienser adskilt med et stykke brød. Top mini Clubs af med et stykke smurt brød. Pynt med en agurkespiral og et spyd ned igennem, til at holde sammen på det hele.

Tips:

Kom snittet dild i karrydressingen, det er en smagskombination, der kan noget. Friske mangoskiver imellem lagene vil også give et lækkert tvist, og en skøn smagssammensætning med karrycremen.

”Inside out sandwich” med kyllingepålæg, sprøde grøntsager og sennepsvinaigrette

Tænk sandwich på en ny og anderledes måde, hvor det grønne omfavner den smagfulde og saftige kyllingepålæg, sammen med brødet. Den er let at lave, og er en fryd for øjet, når madkassen åbnes.

Arbejdstid: 20 min.

Til 4 stk.

Ingredienser:

  • 2 pk. sandwich kyllingeskriver med klassisk smag
  • 2 skiver godt rugbrød
  • 4 skiver flutes
  • God olivenolie
  • Havsalt
  • Friskkværnet peber

Det grønne

  • 1 pose aspargesbroccoli
  • 1 stor romaine salat
  • 2 hjertesalat blade
  • 1 agurk
  • Ærtespirer
  • 2 gulerødder
  • 2 avokadoer

Mild sennepsvinaigrette

  • 1 tsk. sennep
  • 1 dl god olie
  • ¼ dl æbleeddike
  • 1 spsk. honning
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Skyl aspargesbroccoli og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie. De skal have en hård stegning på ydersiden, og skal bevare sprødhed, derfor skal det være en god varm pande.

Skyld salat, agurk og ærtespirer, og skræl gulerødderne. Avokadoer halveres, ordnes og skæres på langs i tynde skiver.

Skær agurk og gulerødder på langs, i tynde lange strimler med et mandolinjern eller kartoffelskræller. (Gulerødderne kan også skæres i lange stave.) Agurkestrimlerne bruges til sidst, til at holde sammen på det hele.

Skær rugbrød og flutes i stave, og smør dem med olie og drys med havsalt og friskkværnet sort peber. Rist brødet så det bliver let sprødt. Blend alle ingredienserne sammen til sennepsvinaigretten, og smag til. Sennepsvinaigretten skal serveres ved siden af, og først kommes på, når man skal spise sandwichen.

Nu kan herlighederne pakkes ind i salaten. Tag to romaine salatblade, og læg dem lidt forskudt oven på hinanden, herefter lægges kyllingeskiver og de forskellige ingredienser på langs i bladene. Saml bladene med fyldet nede i ”stok enden” og rul agurkestrimlerne rundt om til at holde sammen på det hele, lidt ligesom en buket. Slut af med at stikke et spyd igennem ”håndtaget”.

Tips:

brødet behøver ikke nødvendigvis at blive ristet, der kan sagtens bruges friskbagt brød, med olie og salt på. Hvis måltidet skal være mere cremet og fyldigt, passer en hummus perfekt til.

Vil du vide mere om de danske familiegårde? Læs mere her på deres hjemmeside: www.dedanskefamiliegaarde.dk