Hvor meget tid bruger dit barn på de sociale medier?

Mange unge har svært ved at løfte blikket op over skærmen. Der er meget underholdning på de sociale medier, og ærlig talt har mange forældre selv vanskeligt ved at begrænse forbruget. Derfor var der ingen løftede pegefingre herfra, da vi spurgte vores følgere på Instagram, om hvor meget tid deres børn bruger bag skærmen dagligt og hvad de egentligt laver på Nettet? Spiller de spil med deres venner, danser de på TikTok, eller er er øjnene limet fast til Snapchat?

Af Henriette Rosenthal

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg elsker at tjekke Instagram flere gange dagligt. Jeg har ingen anelse om hvor meget tid jeg reelt bruger, for jeg er hurtig til at verfe info om skærmtid væk, når den dukker op på skærmen. Børn gør som vi voksne gør og ikke som vi siger. Derfor
er i dag selv små børn erfarne brugere af diverse funktioner på en smartphone, tablet eller PC.

Tak til vores søde følgere for de mange ærlige svar.

Gitte:

Zoey er otte år. Hendes forbrug svinger meget, men et par timer kan hun godt bruge. Hun ser meget YouTube og filmer selv anmeldelser af legetøj også. Hendes anmeldelser forbliver dog på hendes telefon, da jeg ikke mener hun er klar til en YouTube kanal.
Mikas som er fire bruger iPad lige så ofte som sin søster. Han bruger den dog mest til at se Netflix. Han synes det er nemmere at betjene den end vores Apple TV.

Heidi:

Min ældste på 10 danser på TikTok, spiller og snakker og snapper. Jeg kigger dagligt hendes telefon igennem, kan sagtens finde på at åbne hendes snaps, og jeg lært mig det ”skide” TikTok at kende.

Michella:

Freja som er 13 år, bruger vel en 4-5 timer dagligt, Tobias som er otte år, er på i tre timer og Cornelius som kun er tre år bruger ca. 1-2 timer dagligt på iPad, TV og smartphone.

Maria:

Lucas på 10 år bruger meget tid på Fortnite, da det er der vennerne mødes. Jeg har haft lidt svært ved at forstå det, men i lockdown’en var det en fantastisk måde, de kunne “ses” på.
Alexia på syv år bruger også tid på at se YouTube – og hun elsker at lave sine egne videoer, som dog endnu ikke er kommet online.

Charlotte:

Min datter på seks år må kun få YouTube weekendmorgner i en times tid. Sommetider to. ”Thats it”. Hun kører showet selv og ”cruiser” kun på børne YouTube.

Helene:

Lucas på 13 1/2 spiller Fortnite på sin computer med vennerne fra sin nuværende eller gamle klasse eller fodboldkammerater. Ved fridage kan han godt spille flere timer ad gangen. Så må jeg lige op og sige, at nu er der en times pause.

Maria:

Herhjemme spiller både Ida på syv år og Eigil på fire år både Roblox, Minecraft og andre computerspil. De ser også YouTube. Jeg følger
med på YouTube ved, at de er logget ind på min Google profil. Så bliver alt hvad de ser gemt i historie, så kan jeg se den igennem om aftenen. Hvis jeg finder noget, som jeg ikke synes er passende, bliver det blokeret, så de ikke kan se det igen eller lignede film.

Ida laver dog også små videoer, hvor hun filmer, mens hun for eksempel spiller Minecraft. De er dog kun til privatbrug endnu, selvom hun
har et ønske om at lave YouTube videoer.

De kan også filme, når de danser eller lavet andet kreativt. Vi bruger det også nogle gange som en aktiv leg, hvor jeg for eksempel har taget et billede, der er zoomet helt ind på et eller andet i vores hjem, og så skal de gå ud og finde, hvad det er ud fra billeder. Der er selvfølgelig billeder, hvor der bliver zoomet mere og mere ud på tingen, så de kan finde den. Som en form for ledetråde. Og så bliver rollerne byttet om. Vi bruger også en del tid på PokemonGo samt Harry Potter Wizard´s Unite, som vi spiller mens vi går tur.