Hvem tager gulvene?

Rengøring er ikke verdens sjoveste beskæftigelse, og det er da også sjældent, man ligefrem oplever kø ved støvsugeren, når gulvene trænger til en omgang. Men det skal jo gøres, hvis ikke vi skal gro helt til i snavs, støv, krummer og dyrehår.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Hvis du ikke hører til blandt dem hvis yndlingsbeskæftigelse er rengøring, så burde du overveje at anskaffe dig en robot til at tage det sure slæb. Nærmere bestemt en robotstøvsuger. Den kan du programmere til at klare gulvene imens du er på arbejde, til Zumba, i biografen eller hvad du måtte drømme om at bruge al din nye fritid til. For når gulvene støvsuges til hverdag, undgår du at støv bevæger sig fra gulvene og op til lamper, hylder og i møblerne, og gør dermed den ugentlige rengøring langt nemmere.

Deler du bolig med en allergiker, er det en stor hjælp med en robotstøvsuger der selv støvsuger imens i ikke er hjemme, på den måde slipper i for at være i rummene, når støvet hvirvler i luften

Gør rent når du ikke er hjemme

Lad os da bare være ærlige. Selv om robotten gør arbejdet for dig, kan det være til stor gene for nogle – og glæde for andre – at høre på dens summen i baggrunden imens den gør sit job. Hvis vi taler om den nyeste model fra iRobot, behøver du slet ikke skænke det en tanke, for støvsugeren kan nemt styres via en app på din smartphone, så den starter rengøringen automatisk, når du forlader hjemmet, og stopper igen når du vender tilbage.

Ved hjælp af en din telefons lokationstjeneste kan den registrere, når din telefon forlader eller vender tilbage til grænsen, du har oprettet, og så ved den om den skal starte eller stoppe.

Den nye Roomba j7+ er powered by iRobot Genius 3.0 og udstyret med PrecisionVision-navigation, det betyder at din robot bliver klogere og klogere for hver gang, du bruger den. Robotten lærer, hvordan den bedst navigerer i sine omgivelser, den husker rum og specifikke møbler, så den kan rengøre lige præcis der hvor det er størst behov for det. Roomba j7+ tager sig tiden til at forstå dine rengøringspræferencer og den spørger dig om og reagerer på din feedback, og husker derved hvordan den skal reagere i fremtiden.

Den genkender og undgår endda at blive stoppet af ledninger der bliver støvsuget med op og dermed stopper støvsugningen. Skulle dine husdyr have haft et uheld imens du ikke var hjemme, registrerer og undgår den også dette.

robotstøvsuger
Din robotstøvsuger tager hensyn til tidspunkter,
hvor dit hjem kan have brug for hyppigere rengøring – fx når pollentallene i dit lokalområde er høje, eller når dine kæledyr fælder ekstra meget.

Smart Map

Robotten hjælper dig gennem opsætningen, og efterfølgende rengøringsjob ved at tilpasse dit Smart Map. Den laver et kort over dit hjem og kommer automatisk med navneforslag til de forskellige rum, så den kan programmeres til at støvsuge i lige præcis det rum du måtte ønske. Hvis robotten skal rengøre et specifikt rum, men du samtidigt har brug for ro, kan du bede robotten om at dæmpe lyden, når den kører til og fra støvsugningen. Funktionen Quiet Drive deaktiverer nemlig støvsugerkomponenterne, når robotten kører til og fra dit valgte rum. Nu har du pludseligt fået frigivet en masse tid, så nu er spørgsmålet bare hvad du vil bruge den til…

Du kan læse mere om irobot her på deres hjemmeside: www.irobot.dk