Hvad skal vi lave i vinterferien?

Vinterferien der for skolebørns vedkommende er i uge syv eller otte, er ugen hvor nogle pakker skiudstyret og drager mod sneklædte tinder, andre pakker badetøjet og springer på en flyver til de varme lande. Og så er der alle os andre, der bliver hjemme og skal finde på noget at forlyste os med. Her får du lidt inspiration til vinterferiens udflugter.

Af Henriette Rosenthal

En tur i svømmehallen

Man behøver jo ikke at rejse til sydens sol for at opleve en omgang vandleg, spring fra kanten af poolen, eller en udfordrende ”hvem svømmer hurtigst” konkurrence. I mange byer findes rigtig fine svømmehaller, med bassiner til både store og små. Efter nogle sjove timer i svømmehallen er en kop varm kakao ganske velfortjent.

Isaberg skicenter. vinterferiens udflugter sammen med familien

Isaberg – skiløb få timer fra København

Hvis man har lyst til en sjov dag på ski, ligger Isaberg kun få timers kørsel fra København. Isaberg Skicenter byder på alpine spænding for både øvede og begyndere og ikke mindst børn. Isaberg er nemlig Sydsveriges største skianlæg. Her findes der rigeligt med velpræparerede pister i forskellige sværhedsgrader, uanset om du vil have børnevenligt grønt, afslappende blåt eller ophidsende sort. Et effektivt liftsystem, med bl.a. en 6-personers stolelift hele vejen op til toppen, gør opturen hurtig og bekvem – og liftkøerne minimale.

Dyrk kulturen i børnehøjde

isbjørne i Zoo vinterferiens udflugter ide

Hold øje med hvilke museer der afholder særarrangementer for børn i vinterferietiden. Både Louisiana i Humlebæk, som har en hel afdeling særligt dedikeret til børn, og Nationalmuseet i København, byder på spændende aktiviteter og oplevelser for både børn og voksne. ZOO plejer også, at være et populært besøgsmål for både store og små til vinterferiens udflugter. Her kan man nyde, at se alle ”vinterdyrene” i deres yndlings-årstid.

sjov på skøjtebanen, under vinterferiens udflugter

Spænd skøjterne på

Mon I er så heldige at bo i nærheden af en skøjtehal? Hvis svaret er ja, er der basis for sjov leg på isen, hvor alle kan være med – også mor og far. Det er smart at tage lag-på-lag tøj på, for lige så hurtigt man får varmen, når man giver den gas på isen, lige så hurtig bliver man kold igen, når det er tid til en puste-ud-pause på bænken.