Hurtigere og nemmere madlavning

I disse sparetider skal der tænkes kreativt, og en idé kunne være at lave mad til flere dage – i de tidsrum hvor strømmen er billig – så den kun skal opvarmes de dyre dage.

Af Bonnie Jensen

Men det er ikke alle, der bliver lige glade for udsigten til varmemad, der var sprødt og lækkert, da det blev tilberedt, og som nu skal opvarmes og dermed risikerer at blive helt blødt og kedeligt. Det er jo ofte den sprøde stegeskorpe, der gør hele forskellen.

– Med en Airfryer er det ikke et nødvendigt. Her kan man lave sprød og saftig mad, på langt kortere tid, og det er der mange familier, der har opdaget, fortæller Mohamad Hawa fra Cosori, der står bag nogle af de bedste Airfryers på markedet.

–Vi kan mærke, at efterspørgslen på Airfryers er steget her hen over efteråret og vinteren, fordi folk kan se, at det er tidsbesparende og meget nemt at lave mad i en Airfryer, og så er det jo også et plus, at man samtidigt sparer på fedtstofferne, slutter han.

Ikke en mini varmluftsovn

Nogle vil fejlagtigt tro, at det er en mini varmluftsovn. Men det er ikke helt rigtigt. En Airfryer skal ikke forvarmes, og luften cirkulerer hurtigere end i en varmluftsovn, så tilberedningstiden bliver langt kortere, og er derfor strømbesparende. Ved mange retter kan man spare helt op til 50 % af tilberedningstiden. Derudover steger eller friterer den med varmluft i stedet for olie, og det giver sprøde resultater, som en normal varmluftsovn ikke er i stand til.

Sprødt og saftigt

Pommes frites er nok det første vi tænker på, når vi hører om en Airfryer. Men Airfryeren er faktisk god til meget mere end dét. Man kan nemlig både friturestege, grille og bage i den, og stadig få sprødt og lækkert, saftigt kød. Faktisk kan du spare 80 % af den olie, du ellers skulle bruge i en frituregryde, og behøver kun en enkelt skefuld, hvis vi vender tilbage til pommes frites. Det gør det da langt mere tillokkende at sætte tænderne i sådan en lækker sprød sag, der ikke er fyldt med olie indeni.

Lad din smartphone hjælpe med madlavningen

Cosori har netop lanceret deres nyeste model, Dual Blaze. Med den er det nu muligt at tilberede familiens aftensmad med hjælp fra en smartphone. Download VeSync appen, og vælg en af de mange spændende opskrifter i appen, og få besked på telefonen når maden er klar. Ved at trykke på den ret i appen, du vil tilberede, starter Airfryeren automatisk med den tilpassede tid og temperatur. Faktisk er det så smart lavet inde i appen, at man kan tilpasse og ændre på opskrifterne, gemme egne opskrifter, og se hvad man har lavet tidligere.

Strømpriserne er på himmelflugt, vi skal alle spare, og derfor tænder vi ikke længere ovnen bare for at varme flûtes til aftensmaden. Men med en Airfryer sparer du både på tilberedningstiden, og dermed på energien, og så er det nemt at lave retterne via de mange forudindstillede programmer, sådan en ofte har.

Læs mere om den tidsbesparende airfryer her på deres hjemmeside: www.cosori.dk