Forårsrengøring

Forårets lys er livgivende. Det er desværre også så skarpt, at man med stor tydelighed kan se, hvor meget boligen trænger til en grundig forårsrengøring.

Af Bonnie Jensen

Det er ikke nødvendigvis et medfødt talent at kunne gøre rent. I nogle familier er det ”at gøre rent” en naturlig del af opdragelsen. I andre har man hjælp til rengøringen og så er det langt fra sikkert, at den nyttige viden bliver overdraget til næste generation. Her får du en lille guide til et skinnende rent hjem.

Forårsrengøring af køkkenet

I køkkenet skal skabslågerne tørres af og vasken skal skures ren. Til sidst er det køleskabets tur til en grundig omgang oprydning og rengøring. Låger og hylder skal vaskes og husk også grøntsagsskufferne.

Vinduerne

I en klassisk forårsrengøring indgår også, at alle vinduer åbnes og snavs i vinduesrammerne fjernes. Derefter skal vinduerne vaskes rene for støv og snavs. Det er ikke nok at pudse dem, de skal vaskes, for det er ikke tilstrækkeligt effektivt at pudse, når forårssolen stiller skarpt

Støvsugning ad to omgange

Mange starter med at støve af, men faktisk er det mest effektivt at støvsuge først. Husk at støvsuge bag og under alle møblerne, ligesom panelerne også skal have en omgang. Derefter skal der støves af. Grunden til at man starter med at støvsuge, er at man undgår, at hvirvle støvet op med luften fra støvsugeren. Efter alt er støvet af, støvsuger man faktisk endnu en gang, for at komme alt støv til livs.

Gulvvask

Så er det tid til gulvvask. Glem alt om skurebørste og sur gulvklud. En gulvmoppe med tilhørende spand gør det ti gange lettere og meget mere effektivt. Man slipper for at dyppe hænderne i det snavsede vand, for i spanden, der hører til, er der et smart vridesystem. Man skal føre moppen i ottetaller henover gulvet, for så slipper man for vaskemærker på kryds og tværs af gulvet.

Forårsrengøring af badeværelset

På badeværelset skal alt, inklusive fliser og fuger, skrubbes rene for kalk. I toilettet skubber man vandet tilbage med toiletbørsten, for at kalkfjerneren kan virke, der hvor vandspejlet plejer at stå. Husk at bruge skuresvampe der ikke ridser, for så bliver overfladerne meget mere modtagelige for snavs og kalk.

rengøringsartikler

Start altid oppefra.

Start med at støve loftet af med en støvkost og husk hjørnerne. Til at runde rengøringen af, aftørres alle dørgreb med en hårdt opvredet klud. Sådan, nu er hjemmet skinnende rent og klar til foråret skønne – og afslørende solstråler.