Festivalklar

Vi elsker festivaler – ganske enkelt, og børn er ingen hindring for sjove dage og aftener i musikkens tegn. Slet ikke hvis man kender nogle at de tricks, som vi giver videre her – og de kommer fra erfarne festivalgæster.

Af Henriette Rosenthal

Husk solcreme


Det kan ikke siges for ofte. Husk at pakke rigeligt solcreme med en høj solfaktor i festivaltasken. Lange dage under åben himmel, også selv om det er overskyet, kræver en solid solbeskyttelse af vores bare hud.


Gå glad i bad

Hvis køen er for lang til badefaciliteterne, er en god tørshampoo en nem genvej til en festivalfrisure, man selv kan holde ud at se på. Ikke mindst på alle de fotos, som folk efterfølgende er flinke til at dele med alt og alle.


Håndsprit


Desinficerende håndsprit er næsten et ”must have” på en festival. Det ikke altid er lige nemt, at komme til at vaske hænder med sæbe under rindende vand. Med en god håndsprit er det alligevel muligt, at have en god håndhygiejne.


Ørepropper og Høreværn


Høj musik i længere tid, kan skade hørelsen permanent. Så husk at pakke høreværn til børnene, når I skal afsted til musikfestival.
Til voksne findes, særlige ørepropper, der forhindrer øret i at tage skade, men som slipper lyden ind alligevel.


Regntøj

Er nok det sidste man har lyst til at pakke ned i festivaltasken. Men gør det alligevel, så ikke oplevelsen bliver spoleret, fordi der kommer en byge man ikke er forberedt på. Der er også noget triumferende skønt i, at pakke det ud igen uden det har været i brug.
Husk familiens sygesikringskort og en pakke plaster
Bare for at være på den sikre side. Endnu en af de ting vi håber ikke at få brug for, men som er gode at have med for en sikkerheds skyld.


Pas på maven

Når man er på festival, spiser og drikker man som regel lidt anderledes end man plejer. For at undgå at få ”festivalmave” er det en god idé at tage mælkesyrebakterier hver dag. De findes også til børn og hjælper til at opretholde en sund tarmbakterieflora, så man bliver mere modstandsdygtig overfor den anderledes kost.


Beskyt hovedet

Hvis man er så heldig at solen skinner dagen lang fra en skyfri himmel, så husk at det er nødvendigt at beskytte hovedet. Både for ikke at blive forbrændt i skilningen og for at undgå solstik. Tag kasketter med hele familien, og hold øje med at ungerne får rigeligt at drikke og beholder kasketten på.


Tæppe

På de børnevenlige festivaller, er det en god idé, at medbringe et godt vatteret tæppe, hvor familien kan slå lejr under koncerterne. Så kan både voksne og børn snuppe et velfortjent hvil i dansetrætte ben.


Vådservietter


De er stort set uundværlige, når familien drager til festival. Vælg nogle uden parfume, så de kan bruges både i ansigtet og til hænderne, og med en god genluk, så de ikke tørre ud.


Strandmusling

Kender du en strandmusling? Det er et smart lille pop-op telt, som er helt genialt at have med til børnene, når vi drager på festival. En hel dag på et tæppe, når man er til koncert, kan godt være lidt i overkanten for børnene. I en strandmusling, kan de få lidt skygge, og hygge sig med et slag kort eller en is.