Fantasifulde udklædninger

Det er sjovt at klæde sig ud i sjove, seje, smukke og finurlige kostumer. Det ved børn, men også alle voksne der har været i udklædning til en tema fest.

Af Bonnie Jensen

Til hvilken fest har stemningen lige ikke lige fået et nøk opad, hvis alle er klædt ud? Der er faktisk ingen grund til at begrænse løjerne til de festlige begivenheder, for hverdagen bliver altså også sjovere, når man er klædt ud. Når man ser børn lege, når de er klædt ud i forskellige kostumer, kan man hurtigt se, at fantasien får ekstra stort spillerum og legene udvikler sig i mange forskellige meget mere kreative retninger.

Fest med udklædning som overraskelse

Jeg har selv lige hørt en historie om et bryllup, hvor dagen havde stået i kærlighedens tegn og da det blev midnat, kom det udklædte brudepar ind i festlokalet og overraskede deres gæster med to tøjstativer fyldt med udklædningstøj og tilbehør til alle gæsterne. Jeg kan kun forestille mig en sjov fest det har udviklet sig til hen over natten.

Prinsesse udklædning

Så sagde vi at jeg var Prinsessen

Mon ikke de fleste forældre har prøvet at stå med en fireårig, en kold vintermorgen og have en diskussion om hvorvidt det er en god idé at tage den fine lyserøde prinsesse-udklædningskjole på i børnehave? For børn elsker at klæde sig ud og hvorfor ikke bare lade dem? Det styrker deres fantasi og de får med garanti en skøn dag med mange misundelige blikke fra de andre børn der skal hjem og plage deres forældre. Mon ikke det får skabt nogle nye og sjove lege i børnehaven, når man får lov at klæde sig ud og være Prinsesse eller Supermand en helt almindelig hverdag?

Slik, græskar, gys og gru

Det er, sådan cirka, opskriften på en traditionel halloween, som mange af os elsker, fordi det er en mulighed for udklædning, uhygge og fest i gaden. Trick-or-treat, eller i Danmark kaldet “slik eller ballade”, som er udtrykket man bruger, når man går fra dør til dør til halloween. Det betyder, at hvis ikke man giver noget slik til børnene, så vender de tilbage og skræmmer. Præcis som man oprindelig var bange for, at de døde ville komme tilbage for at hævne sig på de levende.

Heldigvis er halloween i dag en langt mere festlig begivenhed end oprindeligt. For halloween har længe båret præg af karneval – og denne aften er det kostumer, der relaterer til død, som skal findes frem. Som for eksempel zombier, skeletter, myrdet brud og dæmonmasker. Halloween er som bekendt lige om hjørnet og i Danmark vinder Halloween arrangementerne større og større indpas, og mon ikke Halloween indenfor de kommende år bliver en lige så fast tradition som f.eks. fastelavn.

star wars udklædning

De velkendte superhelte

Rubies Masquerade er en familieejet virksomhed, der i mere end 70 år har skabt fantasifulde udklædninger, der alle er godkendt af EU´s legetøjskommission, og derfor er sikre at bruge.

I deres sortiment kan man vælge mellem et væld af velkendte figurer fra bl.a. Marvel, Lucas Films, Warner Brother og Disneys univers, hvorfra de også har fået officielle godkendte licenser til at producere kostumerne. Alle deres kostumer matcher de kendte skuespillere som vi ser på film, helt ned til mindste detalje og jeg tør godt at påstå at der er noget for enhver smag, og noget for både store og små.

frozen udklædning

I deres sortiment finder du mere end 800 forskellige kostumer, og uanset om du leder efter noget til hverdag, til temafest, til halloween, til fastelavn eller til jul, så finder du det her. Kort sagt, Rubies laver professionelle kostumer til alle de store højtider.

Har du set et Batman kostume, Darth Vader kostume eller et oppustelig T-Rex, i høj kvalitet, så kan du være ret sikker på at den er lavet af Rubies. De designer og laver alle kostumerne selv og er i dag verdens største designer og producent af kostumer, som er lavet af materialer i høj kvalitet. Du finder Rubies kostumer i BR, EuroToys, Jollyroom, i Bilka og Føtex, hos TemaShop, Partyking, Pixizoo, Kalaskongen, i Fest og Farver, hos Bog & Ide og i Festbutikken.