Er det vigtigt at tage på kærestetur?

Fordelene ved at have tid for jer selv, og tage på kærestetur, er virkelig mange og vil på mange måder være givende for jer og jeres familie. Læs her om de fordele der er ved at prioritere jeres tid som kærester rigtig højt.

Af Ninna Rosendahl, familie – og psykoterapeut og coach

ninna rosendahl

Børns trivsel afhænger af det vand der flyder mellem mor og far. Dette er et godt billede på at det der sker mellem de voksne i familien, er det der skaber børnenes hverdag og trivsel. Derfor er der vigtigt, at det vand er så rart som muligt. Parforholdet er således altafgørende for familien, da forholdet mellem de voksne vil sætte dagsordenen og tonen for alle. Det er derfor meget vigtigt at behandle jeres forhold med respekt, og tilføre det, og jer, gode oplevelse og sjove stunder. Dette kan blandt andet gøres ved at tage på en kærestetur.

En kærestetur kan være alt muligt og se ud på mange måder. Der findes endda mulighed for at holde en date hjemme via en pakkeløsning leveret lige til døren. Det er derfor ikke afgørende hvor I tager hen og hvad I laver, men at begge parter oplever, at der er tid til at være voksen uden børnene, og til at pleje det romantiske og det som I gerne, vil uden den hensyntagen, som en hverdag med børn helt naturligt byder på. For de fleste par er det givende at komme ud af huset, og det vil også give jer en pause fra dagligdagen, også rent fysisk. Når rammerne er noget andet, er der også mulighed for at der opstår noget andet mellem jer.

Hvad får I konkret ud at prioritere en kærestetur?

Når det bare er jer to, får I mulighed for at tale sammen i fred og ro, og også dybere end dagligdagen byder på. Netop fordi I kan have fokus på hinanden, bliver det nemmere at være opmærksom, nysgerrig, og nærværende. Det er også et godt tidspunkt at tale om ting, der måske kræver lidt mere af jer. I får mulighed for at lave ting som I ikke lige plejer at lave, og måske er der noget I ligefrem har savnet. Det som ikke egner sig til at lave med børnene, eller det du og I har savnet fra tiden før I fik barn/børn, kan genoptages og skabe følelsen af igen at være nye, forelskede, eller blot styrke jeres ”os-to-tid” igen.

Kærestetid kan også være tid derhjemme uden børn. Ofte møder jeg par, som synes de skal have en anledning og skulle noget særligt, for at få passet børn og være alene. Jeg vil gerne slå en tyk fed streg under, at det at tage sig af sit forhold, ER en god anledning – altid.

Parforholdet skal plejes og passes og modsat manges håb, kører det ikke nødvendigvis bare af sig selv.

Hellere ofte og kort, end sjældent og langt

En kontinuerlig opmærksomhed og pleje af parforholdet, er vigtige, end hvor lang tid I er jer selv eller er på tur. Et fastlagt tidspunkt der prioriteres lige så højt, som møder og arbejde, vil være langt bedre, end at være væk mange dage på én gang, hvis det er sjældent.

Parforholdet skal plejes og passes og modsat manges håb, kører det ikke nødvendigvis bare af sig selv. Derfor skal I jævnligt tanke op på tur-kontoen, og gøre noget dejligt sammen. Det betaler sig og kommer tilbage til jer i form af blandt andet glæde, forståelse og nærvær.

Hvor skal I tage hen og hvad skal I lave?

kæreste tur er godt for parforholdet

Selve planlægningen kan være en del af glæden, og det at se frem til noget, kan være en lige så stor del som selve turen. Måske planlægger I sammen nogle gange, og andre gange skiftes I til at overraske hinanden. Der er jo uanede muligheder når det kommer til vælge. Skal det være et ophold med alt inklusiv på hotel, eller skal det være en tur i telt i naturen. Vil I opleve noget, eller have ro eller måske en kombination. Det kan være med eller uden en overnatning, og det kan være både om dagen og om aftenen.

Her kan der blive brug for at være lidt kreative, så det kan forenes med at få børnene passet. Nogle har gode muligheder i forhold til pasning aften og weekender, og andre tager en hverdag om dagen, hvor børnene alligevel er i institution eller skole. Det kan ikke siges nok; prioriterer I jeres forhold og passer og plejer det, vil det komme alle i familien til gavn.