En kogende vandhane

Vi koger vand flere gange om dagen. Vi koger æg, kød, fisk, grøntsager, ris og pasta, the, kaffe etc. Der er fuldt blus på kogeplader og elkedler, og det tager tid og koster strøm. Men med en kogende vandhane er der både tid og penge at spare.

Af Bonnie Jensen

Når vi koger vand til kaffe eller the, koger vi tit mere, end vi behøver. Men med en kogende vandhane kan vi tappe lige præcis den mængde vand, vi har brug for.

En kogende vandhane fra Quooker er oplagt i ethvert køkken til madlavning. Det er nemt at hælde det kogende vand til fx ris eller pasta direkte i gryden og dermed spare på både tid og strøm på komfuret. Grøntsager kan blancheres direkte i et dørslag, sutter og flasker kan hurtigt og nemt skoldes, og vandet til både the og kaffe er klar med det samme. Alt det giver ekstra tid til dig, og minimerer jeres elregning
og vandforbrug.

Og så er der det med hygiejnen. Fx er spækbrættet lynhurtigt klinisk renset for bakterier, hvis man har brugt det til tilberedning af kød og grøntsager, ligesom både tandbørsten og opvaskebørsten har godt af at blive skoldet en gang imellem.

Børn og kogende vand

Hvert år hører vi om børn, der har fået fat i ledningen til elkedlen og har fået det kogende vand ned over sig. Det er selvsagt enhver forælders værste mareridt. Men med en kogende vandhane, der sidder fast i bordpladen, og en sikkerhedsventil, der bevirker, at det kogende vand ikke sådan lige kan tappes, er vi bedre sikret mod skoldningsulykker. Det gælder også for os voksne.

Vi er sikkert mange, der har prøvet at skolde os på kogende vand, og Quookeren er faktisk så smart lavet, at vandets stråle ikke er massiv. Det kogende vand kommer ud i et let spray blandet med luft, så man mærker straks, at det er kogende vand, og kan derfor hurtigt – rent instinktivt – nå at fjerne hånden, før man får skoldet fingrene.

Nemt i hverdagen

For børnefamilier giver en Quooker – foruden den indbyggede sikkerhed – også den behagelighed, at man i nattens mulm og mørke ikke skal vente på, at vandet koger, når der skal varmes flaske, laves grød eller vælling til den lille, eller når sutteflasken skal steriliseres. Med en Quooker kan du let gøre køkkenredskaberne rene, hurtigt lave havregrød til børnene, nemt skolde sutter til babyen og lave en tiltrængt kop
kaffe til dig selv.

Om det gælder vand, drikke eller rengøring, så giver Quooker dig det, som du normalt ikke kan købe – nemlig tid. Den tid, du sparer på at lave mad eller gøre rent, kan du nu bruge på andre ting, som er vigtige for dig.

Så meget koster en Quooker i brug

Det koster faktisk kun ganske lidt at have nem adgang til kogende vand. Vidste du at en Quooker har et lavt strømforbrug, når den er på stand by? Faktisk bruger den kun 10 W i standby-energi, det svarer til ca. 0,24 kWh i døgnet. Det lave strømforbrug skyldes en effektiv isolering, som gør, at der næsten ikke er noget varmetab.

Hvis du vælger en Quooker, der giver jer iskoldt vand med det samme, så bruger CUBE køleenheden kun 5 W i standby (ca. 0,12kwh pr. døgn), og her slipper du for at bruge plads i køleskabet på flere flasker med vand der skal afkøles.

Slut med plastikflasker til dit kolde vand

Hvis du drømmer om koldt vand med eller uden brus, kan du tilslutte en CUBE køleenhed, der nedkøler vandet, så du altid kan tappe koldt vand både med og uden brus, direkte fra vandhanen. Læs mere her på deres hjemmeside: www.quooker.dk