Din tryghed i solen

På denne tid af året er det vigtigt, at vi bruger solcreme for at beskytte os mod solens UV-stråler. Du kan læse på produkterne, hvor høj en beskyttelse du får. Det er simpelt– jo højere SPF, jo mere beskyttelse.

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Men kan du være sikker på, at dine produkter holder det, de lover, når du køber solcremer til dig og din familie? Ja, hvis du køber solcremer med Varefakta-mærket på. Mærket er nemlig din tryghed for, at produktet overholder de lovmæssige krav til kosmetiske produkter, f.eks. at alle indholdsstoffer er tilladte og kun til stede i en mængde, som er lovlig for det pågældende produkt.

Er produktet uden farve og parfume, indhenter Varefakta dokumentation for, at dette er korrekt. Men det anbefales altid, at du også selv læser informationerne på emballagen inden brug.

Holdbarheden er bedst ved stuetemperatur og ikke i direkte sollys

Husk altid at tjekke, hvilken opbevaring, der anbefales til det produkt, du har i hænderne. Som forbruger har du altid krav på at vide, hvis produktet kræver en særlig opbevaring. Du vil ofte møde anvisningerne: ”Opbevares ved stuetemperatur” og ”Må ikke opbevares i direkte sollys” på kosmetik og plejeprodukter.

Oplysningen ”Må ikke opbevares i direkte sollys” vil du typisk se på din solcreme, da produktet ikke kan holde til, at vi har det liggende ude i varmen på strandturen eller stående på legepladsen i børnehaven.

Hvis solcremer opbevares ved stuetemperatur, er holdbarheden i følge Sundhedsstyrelsen typisk to til tre år i uåbnet tilstand, og typisk 12 måneder efter åbning. Hvis solcreme derimod udsættes for høj varme, vil produktet miste sin virkning med tiden.

  • Varefakta tester også, om solfaktoren i din solcreme er rigtig, så cremen som minimum har den angivne solfaktor, der står på emballagen.
  • Varefakta tester i deres stikprøvekontrol bl.a., om det angivne nettoindhold er korrekt.
  • Varefakta tjekker også, om der er korrekt antal pumpetryk, ift. den dosering, der er angivet på produktet. Det vil sige, hvor mange gange du skal trykke på pumpen, for at få den rette mængde solcreme ud.

Varefakta kan hjælpe dig til at foretage trygge indkøb i din hverdag. Når du tilmelder dig nyheder på Varefakta.dk får du gode råd, guides samt tips og tricks til forbrugerprodukter.